MY KTEO

Τρίτη 13 Ιουλίου 2021

Στη διαδικτυακή συζήτηση με θέμα τους εμβολιασμούς συμμετείχε ο Γενικός


Με την πανδημία να καταδυναστεύει τις ζωές όλων η Αυτοδιοίκηση πιο κοντά στον πολίτη από κάθε άλλο φορέα βγαίνει μπροστά και μιλάει για τους εμβολιασμούς. Η ΚΕΔΕ και ο πρόεδρος Δημήτρης Παπαστεργίου ανοίγουν την κουβέντα στις τοπικές κοινωνίες ενημερώνοντας αρχικά τους Δημάρχους και τα στελέχη των Δήμων της χώρας. 

Για το λόγο αυτό πραγματοποιήθηκε διαδικτυακή συζήτηση χθες, με θέμα τους εμβολιασμούς και στην οποία συμμετείχε ο Γενικός Γραμματέας του Δήμου Χαλκιδέων Γιάννης Πανταζής. Κεντρικός ομιλητής μέσω Λονδίνου ο κ. Ηλίας Μοσιαλος καθηγητής της Πολιτικής Υγείας στο πανεπιστήμιο LSE. 

Στο επίκεντρο της συζήτησης οι εμβολιασμοί που θα πρέπει να φτάσουν στο 80 % για να έρθει η ανοσία, ώστε να προστατευτούν και τα μικρά παιδιά. Σύμφωνα με τον καθηγητή θα υπάρχουν και άλλες μεταλλάξεις αλλά κανείς δεν γνωρίζει πόσο σοβαρές και επιθετικές θα είναι. Θέμα της συζήτησης ήταν επίσης η επιστροφή όλων στην κανονικότητα και το τέταρτο κύμα που φαίνεται να έρχεται.

 Οι Δήμοι καλούνται να κάνουν ότι χρειαστεί για να επιτευχθεί η αύξηση του ποσοστού εμβολιασμού των πολιτών σε όλη την χώρα ώστε να χτιστεί το απαραίτητο τείχος προστασίας.