MY KTEO

Πέμπτη 22 Ιουλίου 2021

Το Συνδικάτο Τροφίμων και Ποτών Εύβοιας στην σημερινή κινητοποίηση στο Νοσοκομείο Χαλκίδας

 


Το Συνδικάτο Τροφίμων και Ποτών Εύβοιας δηλώνει την συμπαράστασή του στην κινητοποίηση του σωματείου εργαζομένων Νοσοκομείου Χαλκίδας, την Πέμπτη 22 Ιουλίου στις 17:30 στη πύλη του νοσοκομείου, εν όψη της επικείμενης επίσκεψης του Πρωθυπουργού στο χώρο του νοσοκομείου. Να ικανοποιηθούν τα δίκαια αιτήματα των εργαζομένων.

Αποτελεί πρόκληση για τους εργαζόμενους και το λαό της Εύβοιας η επίσκεψη του Πρωθυπουργού στη βασικότερη μονάδα υγείας του νομού, που επιτέλους μετά από 10ετίες υποσχέσεων στεγάζεται σε ένα σύγχρονο κτίριο αλλά χωρίς προσωπικό για να ανταποκριθεί στις ανάγκες. Η πρόκληση είναι ακόμα μεγαλύτερη αν συνδυαστεί με τις προ ολίγων ημερών δηλώσεις του πρωθυπουργού ότι δήθεν έχουμε περισσότερα νοσοκομεία από όσα χρειαζόμαστε που στοχοποιεί νοσοκομεία στην ευρύτερη περιοχή (Θήβα, Λιβαδειά κτλ) που το πιθανό τους κλείσιμο θα επιβαρύνει ακόμα περισσότερο το νοσοκομείο Χαλκίδας.

Η απαράδεκτη κατάσταση στο νοσοκομείο Χαλκίδας που συμπληρώνεται με τη διαλυτική εικόνα των υπολοίπων μονάδων της Εύβοιας (νοσοκομεία Κύμης, Καρύστου, ΚΥ σε όλο το νομό) έχει τη σφραγίδα όλων των κυβερνήσεων, ΝΔ, ΣΥΡΙΖΑ, ΚΙΝΑΛ/ΠΑΣΟΚ που έχουν βάλει το λιθαράκι τους. Ανταγωνίζονται μεταξύ τους στην εφαρμογή της αντιλαϊκής πολιτικής για να σωθούν και να αυξηθούν τα κέρδη των λίγων, θυσιάζοντας κάθε τι που θα μπορούσαμε να απολαμβάνουμε εν έτη 2021, ακόμα και τις υπηρεσίες υγείας.

Στους αγώνες μας βρίσκεται η ελπίδα για καλύτερη ζωή, για νέες κατακτήσεις.

Οι διεκδικήσεις των εργαζομένων του νοσοκομείου για θωράκιση του συστήματος υγείας, προσλήψεις κτλ και την κατοχύρωση του συνόλου των δικαιωμάτων τους, είναι και δικός μας αγώνας. Αποτελούν διεκδικήσεις για την προστασία της υγείας και της ζωής όλων μας.

Καλούμε τους σωματεία του κλάδου και τους εργαζόμενους στην κινητοποίηση στην πύλη του νοσοκομείου για να παλέψουμε για το σύστημα υγείας που έχουμε ανάγκη, όπως και για μέτρα προστασίας για την υγεία και τη ζωή μας στους  χώρους δουλειάς.

 

ΟΛΟΙ ΣΤΗ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΗ - 22/7 - 17:30 ΣΤΗ ΠΥΛΗ ΤΟΥ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ ΧΑΛΚΙΔΑΣ