MY KTEO

Τρίτη 20 Ιουλίου 2021

Υπόθεση Βαλυράκη: Αιχμές Λοβέρδου για καθυστέρηση του Λιμενικού


Την υπόθεση του θανάτου του Σήφη Βαλυράκη έφερε εκ νέου στη Βουλή με ερώτησή του προς τον αρμόδιο υπουργό Ναυτιλίας, ο βουλευτής του ΚΙΝΑΛ.

Ο Ανδρέας Λοβέρδος με ερώτησή του προς τον Γιάννη Πλακιωτάκη, που κατέθεσε ομού μετά του Βασίλη Κεγκέρογλου, σημείωσε χαρακτηριστικά ότι έχουν γίνει καταγγελίες εδώ και μήνες για τις αιτίες θανάτου του Σήφη Βαλυράκη, αλλά υπήρξε αργοπορία από τις αρμόδιες αρχές. Μάλιστα, άφησε και αιχμές κατά του Λιμενικού Σώματος, ζητώντας τον πειθαρχικό έλεγχο των εμπλεκομένων.

Από την πλευρά του, ο Β. Κεγκέρογλου τόνισε ότι υπάρχουν σοβαρές ενδείξεις πως ο θάνατος δεν προήλθε από ατύχημα, αλλά από εγκληματική ενέργεια. Η ατμόσφαιρα βάρυνε τόσο, που ο κ. Λοβέρδος ήρθε σε λεκτική αντιπαράθεση με τον προεδρεύοντα Οδυσσέα Κωνσταντινόπουλο, λόγω της επιμονής του δεύτερου να μη δώσει επιπλέον χρόνο στον συνάδελφό του. «Είμαστε και από το ίδιο κόμμα! Ας μη γίνουμε από δυο χωριά χωριάτες», είπε ο Ανδρέας Λοβέρδος στον Οδ. Κωνσταντινόπουλο.

Απαντώντας στον Α. Λοβέρδο, ο Γ. Πλακιωτάκης εξέφρασε την εμπιστοσύνη τόσο στο Λιμενικό όσο και στη Δικαιοσύνη, πως -όπως είπε- θα κάνουν αυτό που πρέπει και θα ολοκληρώσουν την έρευνα για τις αιτίες θανάτου του Σήφη Βαλυράκη. Ο υπουργός Ναυτιλίας τόνισε πως η Δικαιοσύνη ακολουθεί τους δικούς της κανόνες, γιατί τα πορίσματά της πρέπει να είναι ακριβή, αντικειμενικά και δίκαια.


Με πληροφορίες από topontiki.gr