MY KTEO

Πέμπτη 22 Ιουλίου 2021

Ένωση νοσοκομειακών γιατρών Εύβοιας: Το ΕΣΥ πάσχει κυρίως από τεράστια έλλειψη ιατρονοσηλευτικού προσωπικού


Με την  ευκαιρία της επίσκεψης του πρωθυπουργού στο Νέο Νοσοκομείο Χαλκίδας η Ένωση Νοσοκομειακών γιατρών επισημαίνει ότι:

Το ΕΣΥ πάσχει κυρίως από τεράστια έλλειψη ιατρονοσηλευτικού προσωπικού. Χωρίς μόνιμες προσλήψεις θα συνεχίζεται επ’ αόριστον η υποβάθμισή του. Η ανυπαρξία αποφάσεων δείχνει το δρόμο προς την ιδιωτικοποίηση και τη κατάργηση της δωρεάν δημόσιας υγείας.

Το νέο νοσοκομείο έκλεισε ένα χρόνο λειτουργίας και συνεχίζει να λειτουργεί με τον παλιό οργανισμό και μάλιστα οι 21 από τις 100 θέσεις ιατρών παραμένουν ακόμη κενές. Το νέο νοσοκομείο δυνατότητας 310 κλινών έχει ανάγκη νέου οργανισμού με πολλές περισσότερες θέσεις ώστε να καλυφθούν οι ανάγκες των επιπλέον κλινών και των νέων τμημάτων του, όμως το υπουργείο δεν προχωράει στην έγκρισή του.

Το υπάρχον προσωπικό προσπαθεί να εξυπηρετήσει χωρίς άδειες, χωρίς ρεπό, τις συνεχώς αυξανόμενες ανάγκες του Νοσοκομείου ενώ το τελευταίο διάστημα με τη πανδημία covid έχει επωμιστεί και τις βάρδιες της κλινικής covid και του εμβολιαστικού κέντρου με αποτέλεσμα τη σωματική και ψυχική εξουθένωσή του.

Ζητάμε:

Άμεση έγκριση του νέου οργανισμού

Άμεση προκήρυξη των κενών οργανικών θέσεων

Μονιμοποίηση επικουρικού προσωπικού

Οικονομικά και επιστημονικά κίνητρα ώστε να παραμείνουν οι νέοι γιατροί στα νοσοκομεία του ΕΣΥ.

Ένταξη του υγειονομικού προσωπικού στα βαρέα και ανθυγιεινά.

Σωστή συνεχής ενημέρωση των πολιτών για τα οφέλη του εμβολιασμού και όχι αυταρχικά μέτρα υποχρεωτικότητας που εγείρουν βίαιες αντιπαραθέσεις στην κοινωνία.