MY KTEO

Δευτέρα 12 Ιουλίου 2021

Η μνήμη του Οσίου Παϊσιου του Αγιορείτου στην Ιερά Μητρόπολη Χαλκίδος

Την ετήσια μνήμη ενός εκ των νέων αγίων της Εκκλησία μας, του Οσίου Παϊσίου του Αγιορείτου εόρτασε την Δευτέρα 12 Ιουνίου 2021 ολόκληρη η τοπική Εκκλησία της Χαλκίδος με εόρτιες λατρευτικές τελετές και ιερές αγρυπνίες.







Κέντρο όλων των εκδηλώσεων τιμής προς τον Όσιο Παΐσιο ήταν η Αρχιερατική ιερά Αγρυπνία, η οποία ετελέσθη το βράδυ της Κυριακής 11 Ιουλίου 2021, στον Ενοριακό Ιερό Ναό Αγίας Παρασκευής Χαλκίδος, όπου ο Σεβασμιώτατος Ποιμενάρχης μας, Μητροπολίτης Χαλκίδος κ. Χρυσόστομος, συνοδευόμενος από τους Διακόνους Νικόλαο Πριμηκύριο και Ευγένιο Τσάλλα και πλαισιούμενος από τους Εφημερίους της Ενορίας, Αρχιμ. Συμεών Ηλιοδρομίτη και Οικον. Ιωάννη Φαφούτη, χοροστάτησε στις ιερές Ακολουθίες του Εσπερινού και του Όρθρου, προεξήρχε στη Θεία λειτουργία και ευλόγησε το εόρτιο κόλλυβο του Οσίου, με συλλειτουργούς όλους τους προαναφερθέντες Κληρικούς, παρουσία εκατοντάδων πιστών προσκυνητών, οι οποίοι, τηρώντας τα υγειονομικά μέτρα προστασίας του πληθυσμού έναντι του κορωνοϊού covid-19, προσήλθαν και συμμετείχαν στα τελούμενα.

Το αναλόγιο διηκόνησαν οι ιεροψάλτες της Ενορίας, Πρωτοψάλτης κ. Κωνσταντίνος Σιάνος και ο Λαμπαδάριος κ. Νικόλαος Βαβίλης, ενώ όλες οι ιερές ακολουθίες μεταδόθηκαν από τον Ραδιοφωνικό Σταθμό της Ιεράς Μητροπόλεως Χαλκίδος στους 97,7 μεγακύκλους των fm.