6 φλάσκες μελιτζάνες
1-2 σκελίδες σκόρδο
χυμό από 1/2 λεμόνι
2-3 κ.σ ξύδι από κρασί
αλάτι
φρεσκοτριμμένο πιπέρι
2 κ.σ. ψιλοκομμένο μαϊντανό
Εκτέλεση:
Ξεκινάμε την καπνιστή μελιτζανοσαλάτα, ψήνοντας πρώτα τις μελιτζάνες στα κάρβουνα ή στο γκριλ της κουζίνας για 10΄ από κάθε πλευρά (η φλούδα τους πρέπει να είναι καμένη για να πάρει τη μυρωδιά του καπνιστού). Τις ξεφλουδίζουμε αμέσως. Τις βάζουμε σε σουρωτήρι να στραγγίσουν τα υγρά τους.
Ψιλοκόβουμε την ψητή μελιτζάνα σε ξύλο κοπής. Τη βάζουμε σε μπολ. Προσθέτουμε το ελαιόλαδο, το σκόρδο, το λεμόνι, το ξύδι , αλάτι και πιπέρι. Ανακατεύουμε με ένα κουτάλι. Τέλος, προσθέτουμε το μαϊντανό και ανακατεύουμε. Παγώνουμε τη μελιτζανοσαλάτα στο ψυγείο.
argiro.gr