MY KTEO

Τετάρτη 14 Ιουλίου 2021

Ιερό Ευχέλαιο και Αγιασμός στον Ιερό Ναό Παναγίας Παραβουνιώτισσας Ερέτριας


Την Τρίτη 13 Ιουλίου το εσπέρας τελέσθηκε με την χάρη του Θεού και της Υπεραγίας Θεοτόκου στον προαύλειο χώρο του Ιερού Ναού Παναγίας Παραβουνιώτισσας στην Ερέτριακαι με βάση των
υγειονομικών διατάξεων το Ιερό Ευχέλαιο και ο Αγιασμός της Νέας Χειροποίητης Βιβλιοθήκης του εξωτερικού χώρου του Ιερού Ναού με αφορμή την 1ην Ελέυθερη Βιβλιοθήκη (PΟΡ UΡ) μία συμβολική αντίδραση με σκοπό την κατάπολέμηση τον εθισμό του Ivternet και την πνευματική ωφέλεια των πιστών αναγνωστών της ενορίας.







Το ιερό ευχέλαιο και τον αγιασμό ετέλεσε ο εφημέριος του ιερού ναού Οικονόμος Χαράλαμπος Ραμαντανάκης με την συμμετοχή των ιεροψαλτών και των πιστών που συμμετείχαν καθώς και με την παρουσία του Αντιδημάρχου Ερέτριας κ. Κηρύκου Μπασινά.

Μετά το πέρας της ακολουθίας του ευχελαίου της χρίσεως του ελαίου  με  πλήρη τάξη που έλαβαν οι πιστοί απο τον π. Χαράλαμπο της  αρτοκλασίας  και του αγιασμού ακολούθησε απο τον εφημέριο π. Χαράλαμπο  και τον  Αντιδήμαρχο κ. Κηρύκο Μπασινά τα αποκαλυπτήρια της μικρής αλλά πλούσιας πνευματικού περιεχομένου της βιβλιοθήκης του ιερού ναού η οποία θα αποτελεί μια πνευματική όαση στους ενορίτες  της Παναγίας  εξοπλισμένη  με πολλά βιβλία θρησκευτικού και ιστορικού περιεχομένου ως μία μικρή  κυψέλη πνεύματος και πολιτισμού, που θα αποτελεί έναν ακόμη σπουδαίο πυλώνα ποιμαντικού και πνευματικού έργου της ενορίας  προσφέροντας  στην τοπική εκκλησία την  έκφραση της ιδιαίτερης ποιμαντικής αγάπης και στοργής της προς τους φιλογράμματους  αναγνώστες της ενορίας  ιδιαιτέρως δε προς τους νέους μας, οι οποίοι μελετώντας σε αυτήν πολλά και σπουδαία πνευματικά μηνύματα  έχουν να διδαχθούν και να ωφεληθούν.

Ακολούθησε μερίμνη του εφημερίου και του εκκλησιαστικού συμβουλίου της ενορίας κέρασμα στους πιστούς.

Φωτογραφίες Δημήτριος Πετρογιάννης