MY KTEO

Σάββατο 3 Ιουλίου 2021

Και από επίσημα χείλη ανοιχτό το ενδεχόμενο για τεστ κορονοϊού και στις μετακινήσεις από νομό σε νομό


Από τις 5 Ιουλίου θα τεθούν σε ισχύ τα νέα μέτρα για τις μετακινήσεις με πλοία και αεροπλάνα, δηλαδή να είναι απαραίτητο το ευρωπαϊκό ψηφιακό πιστοποιητικό για τους εμβολιασμένους πολίτες και το αρνητικό μοριακό ή rapid test για όσους δεν έχουν κάνει ακόμα το εμβόλιο, με τον Στέλιο Πέτσα να αφήνει «παράθυρο» τα μέτρα να ισχύσουν και στις μετακινήσεις από νομό σε νομό.

 «Δεν αποκλείω τίποτα γιατί ο Ιούλιος είναι πολύ κρίσιμος. Εάν θέλει κάποιος να κάνει τις διακοπές του τον Αύγουστο, έχει μέσα στον Ιούλιο κάθε δυνατότητα να κάνει το εμβόλιο και να τελειώνει», ανέφερε ο κ.Πέτσας.

Παράλληλα, σημείωσε ότι ενώ είχαμε φτάσει σε ένα υψηλό ρυθμό εμβολιασμών ημερησίως, όπου γίνονταν 115.000 -120.000 εμβολιασμοί την ημέρα, τώρα είμαστε κάτω από τις 90.000 εδώ κι αρκετές ημέρες.

«Αυτό σημαίνει ότι υπάρχει η δυνατότητα να γίνονται περίπου 25.000-30.000 εμβολιασμοί επιπλέον», πρόσθεσε χαρακτηριστικά.

Ο κ. Πέτσας, προειδοποίησε ότι αν συνεχίσει να πέφτει ο ρυθμός των εμβολιασμών, «θα πρέπει να εξετάσουμε κάθε εργαλείο που έχουμε στα χέρια μας για να είναι πιο έντονο το κίνητρο για τον εμβολιασμό».