MY KTEO

Πέμπτη 8 Ιουλίου 2021

Η επιστολή παραίτησης από τη θέση του Γραμματέα της Ν.Ε. ΚΙΝΑΛΛ Εύβοιας Κώστα Τσάμαρη


Συντρόφισσες και σύντροφοι.

Φίλες και φίλοι

Όλοι μας τα τελευταία χρόνια καταβάλαμε μια τεράστια προσπάθεια στην Εύβοια μαζί, δίνοντας έναν διαρκή και αδιάκοπο αγώνα για να εντάξουμε τον Νομό μας ξανά στον προοδευτικό χάρτη της χώρας και να περάσουμε ξανά στην τοπική κοινωνία  το πρόγραμμα και τον σχεδιασμό μας βασισμένο στις προοδευτικές αρχές και αξίες  που ενέπνευσε ο αείμνηστος ηγέτης του ΠΑΣΟΚ Ανδρέας Παπανδρέου, τις  αξίες της 3ης Σεπτέμβρη. Όλα αυτά όμως χωρίς την κατάλληλη στήριξη, χωρίς τα κατάλληλα όπλα, μέσα σε ένα αντίξοο πολιτικά περιβάλλον.

Προσωπικά τέθηκα στην υπηρεσία του Κινήματος δίνοντας τον καλύτερο μου εαυτό, χωρίς να υπολογίζω ποτέ το προσωπικό μου όφελος με μοναδικό εφαλτήριο και κινητήριο μοχλό την ανάκτηση της εμπιστοσύνης των πολιτών στο κόμμα μας.  Έτσι, μετά από διάφορες θέσεις και μια  - εξόχως τιμητική για εμένα - θητεία στην θέση του Γραμματέα του Κινήματος Αλλαγής Ευβοίας, ήρθε η ώρα να παραδώσω την σκυτάλη.

Η δύσκολη αυτή απόφαση αποτελεί μια προσωπική επιλογή, στην οποία κατέληξα, αφενός μεν λόγω έλλειψης χρόνου εξαιτίας επαγγελματικών και προσωπικών υποχρεώσεων,  αφετέρου δε, λόγω αρκετών διαφωνιών που έχω εκφράσει κατά καιρούς, κυρίως  ως προς την δομή και την λειτουργία του κινήματος,  που θεωρώ ότι αποτελούν τροχοπέδη στον κοινό μας αγώνα. 

Εύχομαι και ελπίζω να καταφέρουμε να ξεπεράσουμε με γενναιότητα και χωρίς υπεκφυγές την ευθύνη που μας αναλογεί για να υπερκεράσουμε τις λειτουργικές δυσκαμψίες που αποτελούν «βαρίδι» για το κόμμα μας, το οποίο, όμως,  αποτελεί τον πραγματικό εκφραστή της σύγχρονης σοσιαλδημοκρατίας στην Ελλάδα.

Εύχομαι και ελπίζω το Κίνημα στην Εύβοια να συνεχίζει  να αναπτύσσεται αδιάκοπα, με αγάπη και ήθος, με υγιείς δυνάμεις στο δυναμικό του, έτσι ώστε η προσπάθεια που ξεκίνησε να συνεχιστεί και όλοι μαζί να φέρουμε την προοδευτική παράταξη εκεί που της αξίζει.

Από την πλευρά μου, εγώ, θα βρίσκομαι πάντα δίπλα στον νέο Γραμματέα,  αλλά και σε κάθε συντρόφισσα και σύντροφο χάριν του κοινού μας αγώνα, μα και  στην διάθεση όλων όσοι  επιθυμούν να προσφέρουν στον τόπο μας για την ανάδειξη των προοδευτικών μας αρχών, ενάντια στις δυνάμεις της συντήρησης και του λαϊκισμού.

 

 

                                                                                                                                  Με εκτίμηση

                                                                                                                       Κωνσταντίνος Ι. Τσάμαρης