2 κουταλιές της σούπας βούτυρο, διαιρεμένο
1 κιλό μεσαίες γαρίδες, ξεφλουδισμένες και αφαλατωμένες
1 λεμόνι, σε λεπτές φέτες, καθώς και χυμό 1 λεμονιού
3 σκελίδες σκόρδο, αλεσμένες
1 κουτ. νιφάδες κόκκινου πιπεριού
Αλάτι
2 κουταλιές της σούπας ξηρό λευκό κρασί (ή νερό)
Φρεσκοκομμένο μαϊντανό, για γαρνιτούρα
Εκτέλεση:
Σε μια μεγάλη κατσαρόλα (ή μεγάλο τηγάνι) σε μέτρια φωτιά, λιώστε 1 κουταλιά της σούπας βούτυρο και ελαιόλαδο. Προσθέστε γαρίδες, φέτες λεμονιού, σκόρδο και θρυμματισμένες νιφάδες κόκκινου πιπεριού και αλάτι.
Μαγειρέψτε, ανακατεύοντας περιστασιακά, έως ότου οι γαρίδες είναι ροζ και αδιαφανείς, περίπου 3 λεπτά ανά πλευρά.
Αφαιρέστε από τη φωτιά και ανακατέψτε το υπόλοιπο βούτυρο, το χυμό λεμονιού και το λευκό κρασί. Καρυκεύστε με αλάτι και γαρνίρετε με μαϊντανό πριν το σερβίρετε.
Botrini.gr