MY KTEO

Πέμπτη 22 Ιουλίου 2021

Η Εορτή της Αγίας Ισαποστόλου Μαρίας Μαγδαληνής και Μαρκέλης Χιοπολίτιδος στην ορεινή Σέτα

Με λαμπρότητα εορτάσθηκε και βάση των υγειονομικών διατάξεων η ιερά μνήμη της αγίων γυναικών της  Ισαποστόλου και Μυροφόρου Μαρίας Μαγδαληνής και Μαρκέλης της Χιοπολίτιδος στην ορεινή

ενορία της Σέτας του Δήμου Ερέτριας και συγκεκριμένα στην μαγευτική δασική τοποθεσία στην οποία ευρίσκεται το φερώνυνο γραφικό παρεκλήσι των εορταζουσών αγίων όπου σύναξε τους πιστούς με την χάρη του θεού και των αγίων.







Την παραμονή της εορτής 21 Ιουλίου τελέστηκε ο Πανηγυρικός Εσπερινός και την κυριώνυμο ημέρα της εορτής Πέμπτη 22 Ιουλίου, τελέσθηκε ο Όρθρος και η Πανηγυρική  Θεία Λειτουργία  στην οποία συλλειτούργησαν  ο Πρεσβύτερος Γεώργιος Κουσερής εφημέριος ενορίας των Θαρρουνίων  της γειτονικής Ιεράς Μητροπόλεως Καρυστίας με τον Σακελλάριο Δημήτριο Αργύρη εφημέριο ιερού ναού Αγίου Νικολάου Άνω Βάθειας και τοποτηρητού της ενορίας Σέτας με την συμμετοχή των ιεροψαλτών και των πιστών που προσήλθαν στην Θεία Ευχαριστία μεταξύ της οποίας της Προέδρου της Τοπικής Κοινότητος Σέτας κ. Ευαγγελίας Αργύρη.

Επίσης οι πιστοί είχαν την ευλογία να προσκυνήσουν τεμάχια ιερών λειψάνων των εορταζουσών αγίων της Ισαποστόλου Μαρίας της Μαγδαληνής και Μαρκέλης της Χιοπολίτιδος τα οποία εκόμισε ο π. Δημήτριος προς ευλογία και πνευματική στήριξη των πιστών.

Φωτογραφίες Δημήτριος Πετρογιάννης.