MY KTEO

Τρίτη 6 Ιουλίου 2021

Σύγκρουση σκαφών στην Σκύρο


Ενημερώθηκε το Ενιαίο Κέντρο Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης του Αρχηγείου Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής, μεσημβρινές ώρες χθες, για περιστατικό σύγκρουσης μεταξύ του Α/Κ σκάφους “ΠΑΝΟΡΜΙΤΗΣ ΣΥΜΗΣ” Ν.Κ. 204 και σκάφους αγνώστων λοιπών στοιχείων, κατά δήλωση του Κυβερνήτη του εν λόγω Α/Κ σκάφους, στη θαλάσσια περιοχή 20 ν.μ. νοτιοανατολικά ν. Σκύρου.

Στην περιοχή έσπευσαν δύο (02) περιπολικά σκάφη Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ., όπου εντόπισαν το εν λόγω Α/Κ με τρεις (03) επιβαίνοντες, καλά στην υγεία τους, ενώ στη συνέχεια πραγματοποιήθηκε απάντληση υδάτων με τη χρήση των αντλιών του.

 

Από το συμβάν δεν προκλήθηκε τραυματισμός των επιβαινόντων, ούτε θαλάσσια ρύπανση, ενώ το “ΠΑΝΟΡΜΙΤΗΣ ΣΥΜΗΣ” κατέπλευσε αυτοδύναμα με τη συνοδεία των περιπολικών σκαφών Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ., στον λιμένα Λιναριάς ν. Σκύρου.

 

Από τον Λιμενικό Σταθμό Σκύρου, που διενεργεί την προανάκριση, απαγορεύτηκε ο απόπλους του “ΠΑΝΟΡΜΙΤΗΣ ΣΥΜΗΣ”, μέχρι την αποκατάσταση της βλάβης και την προσκόμιση βεβαιωτικού αξιοπλοΐας από τον νηογνώμονα που το παρακολουθεί.