MY KTEO

Τετάρτη 14 Ιουλίου 2021

ΔΕΥΑΜ και αγωγές προμηθευτών και εργαζομένων στη συνεδρίαση


Συνεδρίασε τη Δευτέρα το Δημοτικό Συμβούλιο Δήμου Διρφύων Μεσσαπίων με τηλεδιάσκεψη. Ειδική η συνεδρίαση και με μοναδικό θέμα τον ισολογισμό του 2019.

Η επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης Τζοβάννα Γκόγκου ξεκίνησε την τοποθέτησή της με την πρόταση να πραγματοποιηθεί συνεδρίαση Δημοτικού Συμβουλίου, άμεσα, κατά την οποία να συζητηθεί ο τρόπος λειτουργίας του Δήμου σε σχέση με τους εμβολιασμούς. Στη συνέχεια ευχαρίστησε τις υπηρεσίες και αναφέρθηκε στην καθυστέρηση σύνταξης του ισολογισμού, καθυστέρηση την οποία «χρέωσε» στη Δημοτική Αρχή. Όπως είπε η κα Γκόγκου, το 2019 η παράταξή της δεν συμμετείχε στο Δημοτικό Συμβούλιο, οπότε δεν μπορούμε να αναλάβουμε ευθύνες και δεν είχαμε ψηφίσει τίποτα». Ερωτήματα έθεσε που αφορούσαν σε οφειλές παρελθόντων ετών, χαρακτηρίζοντας το Δήμο ανοικοκύρευτο.

Η κα Γκόγκου τόνισε στη συνέχεια την ανάγκη επίσπευσης των διαδικασιών εκκαθάρισης της ΔΕΥΑΜ  και αναφέρθηκε και σε αγωγές προμηθευτών κατά του Δήμου, αλλά και σε αγωγές εργαζομένων, λέγοντας χαρακτηριστικά ότι «είμαστε, ως Δήμος, κακοπληρωτές».

Ο Ανδρέας Κουλοχέρης παίρνοντας το λόγο είπε πως «δεν έχουμε καταφέρει να βελτιώσουμε την κατάσταση και να γίνει ο Δήμος πιο σύγχρονος, πιο ευέλικτος και πιο διαφανής. Ένα σημαντικό κομμάτι είναι η αποθήκη. Δεν έχει καταφέρει η Δημοτική Αρχή να στήσει μια αποθήκη και να γίνεται απογραφή στο τέλος της χρονιάς» είπε ο κ. Κουλοχέρης, τονίζοντας ότι οι αριθμοί δείχνουν μηδενικό έργο της δημοτικής αρχής.

Ο επικεφαλής της ελάσσονος αντιπολίτευσης αναφέρθηκε και στη μεγάλη καθυστέρηση έκδοσης λογαριασμών ύδρευσης, αφού η έκδοση του τελευταίου λογαριασμού του 2019 έγινε πριν από λίγες ημέρες.  «Αγκάθι» χαρακτήρισε τη ΔΕΥΑΜ «ένα αγκάθι που κουβαλάμε χρόνια. Οι εργαζόμενοι περιμένουν χρόνια και οφείλουμε να κλείσει αυτό το κεφάλαιο».

Ο ορκωτός λογιστής που ήταν παρών στη συνεδρίαση έδωσε απαντήσεις σε κάποια ερωτήματα και στη συνέχεια το λόγο πήρε ο Δήμαρχος Γιώργος Ψαθάς ο οποίος και ξεκαθάρισε ότι ο Δήμος πληρώνει τα πάντα, είναι νοικοκυρεμένος δήμος και σε καμία περίπτωση κακοπληρωτής. Για τη ΔΕΥΑΜ ανάφερε πως η εκκαθάριση ξεκίνησε το 2011, αλλά μέχρι το 2017 «δεν καταφέραμε να βάλουμε μία σειρά, αφού ο τότε εκκαθαριστής είχε κάποια προβλήματα υγείας. Οι διαδικασίες είναι χρονοβόρες και πρέπει να αναφέρουμε ότι έχουμε αποπληρώσει χρέη της ΔΕΥΑΜ. Ό,τι έγινε με τη ΔΗΚΕΜΕ θα γίνει και με τη ΔΕΥΑΜ», είπε ο Δήμαρχος.

Σχετικά με τις αγωγές των εργαζομένων, θέμα το οποίο είχε αναφερθεί και σε προηγούμενη συνεδρίαση, ο Δήμαρχος επανέλαβε τη θέση του ότι οι εργαζόμενοι θα πληρωθούν τα δεδουλευμένα. «Δεν έπρεπε να υπάρχει απαίτηση από την πλευρά των εργαζομένων να πληρωθούν μη δεδουλευμένα» είπε ο κ. Ψαθάς και κλείνοντας αναφέρθηκε και στους υπαλλήλους του Δήμου, τους οποίους όπως είπε εμπιστεύεται.

Η έγκριση του ισολογισμού του 2019 πέρασε κατά πλειοψηφία.