MY KTEO

Πέμπτη 22 Ιουλίου 2021

Τόλης Βοσκόπουλος: Αυτοί είναι οι κληρονόμοι της περιουσίας του - Το αδιανόητο μεροκάματό του


Μια από τις σημαντικότερες προσωπικότητες στην ιστορία του ελληνικού τραγουδιού, ο Τόλης Βοσκόπουλος έφυγε από τη ζωή, σε ηλικία 81 ετών και χθες συγγενείς, συνάδελφοι και θαυμαστές που τον αγάπησαν πολύ, τον χειροκρότησαν για τελευταία φορά, συνοδεύοντάς τον στην τελευταία του κατοικία.

Ο θάνατός του προκάλεσε ανείπωτη θλίψη και πανελλήνια συγκίνηση.

Τόλης Βοσκόπουλος: Αυτοί είναι οι κληρονόμοι της περιουσίας του - Το αδιανόητο μεροκάματό του
Το αδιανόητο μεροκάματο του Τόλη Βοσκόπουλου και τα οικονομικά προβλήματα
Στην πλούσια και μεγάλη καριέρα του, το μεροκάματο που έπαιρνε ο "άρχοντας της πίστας" δε μπορούσε να το φτάσει κανείς (ίσως κονταροχτυπήθηκε κάποια στιγμή με τον Πουλόπουλο και τον Διονυσίου) και όπως λένε οι πληροφορίες, δεν μπορεί να το διανοηθεί κάποιος τραγουδιστής της εποχής μας.

Βέβαια, αν και πέρασαν εκατομμύρια από τα χέρια του, μετά το τέλος του γάμου του με την Τζούλια Παπαδημητρίου, ήταν σε κακή οικονομική κατάσταση.

Όλοι θυμούνται το χρέος στην Εφορία, που το 2007 είχε αγγίξει τα 8.000.000 ευρώ και φυσικά είχε προκαλέσει πολιτικό σεισμό. Το 2010 για τον λόγο αυτό μάλιστα, η Άντζελα Γκερέκου είχε παραιτηθεί από υφυπουργός Πολιτισμού στην κυβέρνηση του Γιώργου Παπανδρέου.

Υπήρχε όμως και άλλο ένα "αγκάθι". Αυτό της άλλης "κόρης" του Τόλη Βοσκόπουλου, της Χαράς, που τον περασμένο Απρίλιο οριστικά και αμετάκλητα, ο Άρειος Πάγος αποφάνθηκε πως δεν είναι παιδί του.

Σύμφωνα με πληροφορίες της εφημερίδας On time, όλα αυτά λοιπόν είχαν οδηγήσει τον μεγάλο τραγουδιστή να ρυθμίσει τα θέματα της ακίνητης του περιουσίας πολλά χρόνια νωρίτερα, με μοναδικούς κληρονόμους τη σύζυγό του και την κόρη τους, Μαρία.

Πριν μερικά χρόνια, ο Τόλης Βοσκόπουλος κατάφερε να τακτοποιήσει μέσω ρυθμίσεων και τις οφειλές του προς το δημόσιο.

Ως εκ τούτου, μοναδικοί κληρονόμοι της περιουσίας του είναι η Άντζελα Γκερέκου και η κόρη του Μαρία Βοσκοπούλου. Αυτές φυσικά είναι και οι μοναδικές κληρονόμοι και των πνευματικών δικαιωμάτων των τραγουδιών, αλλά και των ταινιών του.


thetoc.gr