MY KTEO

Πέμπτη 22 Ιουλίου 2021

Εμβολιασμοί: Σχεδιασμός για τρίτη δόση τον Σεπτέμβριο – Πώς θα ενημερωθούν οι πολίτες


Το ενδεχόμενο να υπάρξει μια επιπλέον (τρίτη) δόση εμβολιασμού από τον Σεπτέμβριο για την ενίσχυση της ανοσίας ενόψει του χειμώνα φαίνεται ότι εξετάζουν πλέον σοβαρά οι υγειονομικές αρχές της χώρας αλλά και άλλων χωρών.

Σύμφωνα με ρεπορτάζ του Star, οι τελικές αποφάσεις της Επιτροπής Εμβολιασμών αναμένεται να παρθούν εντός του Αυγούστου.

Στόχος τον Σεπτέμβριο θα ξεκινήσουν οι εμβολιασμοί, με την ίδια σειρά που ξεκίνησαν στην αρχή της χρονιάς: δηλαδή με πρώτους τους υγειονομικούς και στη σταδιακά σε όλες τις ηλικιακές ομάδες, από τους μεγαλύτερους στους μικρότερους.

Η τρίτη δόση εξετάζεται να γίνει με εμβόλια mRNA, δηλαδή της Pfizer και της Moderna, ενώ μελετάται να σταλεί ενημερωτικό SMS σε όλους τους εμβολιασμένους, προκειμένου να προγραμματίσουν το ραντεβού τους, με βάση την ημερομηνία που πραγματοποίησαν τη δεύτερη δόση. Ακόμη, σύμφωνα πάντα με το ρεπορτάζ, οι συζητήσεις της κυβέρνησης με την Ευρωπαϊκή Επιτροπή για την προμήθεια των απαιτούμενων δόσεων των εμβολίων είναι σε προχωρημένο στάδιο και σύντομα αναμένεται να ολοκληρωθούν.

Όσον αφορά στο μονοδοσικό εμβόλιο της Johnson & Johnson, σύμφωνα με νέα μελέτη στις ΗΠΑ, την οποία δημοσιεύουν οι New York Times, εξετάζεται το ενδεχόμενο να χρειαστεί και δεύτερη δόση σε όσους έχει χορηγηθεί το σκεύασμα της αμερικανικής εταιρίας.

Μάλιστα, ερευνητές του Πανεπιστημίου της Νέας Υόρκης θεωρούν ότι ως δεύτερη δόση ίσως είναι προτιμότερο να χρησιμοποιηθούν εμβόλια κατά του κορωνοϊού με τεχνολογία mRNA.


topontiki.gr