MY KTEO

Τρίτη 13 Ιουλίου 2021

Πότε μπορείτε να μείνετε φίλοι με τον πρώην σας;


O κόσμος είναι γεμάτος από παραδείγματα φίλων που κάποτε ήταν ερωτικοί σύντροφοι. Δυστυχώς ή ευτυχώς, αυτό δεν σημαίνει ότι μπορείτε να το κάνετε κι εσείς. Όμως υπάρχουν περιπτώσεις που είναι πιο εύκολο από ό,τι φαντάζεστε.

Όταν ήδη έχετε γίνει φίλοι
Μήπως η τελευταία φορά που κάνατε σεξ ήταν ένα χρόνο πριν… τη λήξη της σχέσης σας; Καμιά φορά, ιδιαίτερα όταν πρόκειται για μακροχρόνιες σχέσεις, έχουμε γίνει φίλοι με τον σύντροφό μας πολύ καιρό πριν χωρίσουμε. Φυσικά, αυτό δεν σημαίνει ότι ο πρώην σύντροφός σας έχει διάθεση να ακούει για τα νέα σας φλερτ ή ότι δεν θα πληγωθείτε αν ακούσετε κάτι αντίστοιχο από την πλευρά του. Τα όρια που θέτει ο καθένας σας σε αυτή τη συνθήκη είναι σημαντικά και θα πρέπει να τα σέβονται και οι δύο πλευρές. Ήσασταν μαζί για τόσο καιρό που πλέον γνωρίζετε ο ένας τον άλλο καλύτερα από οποιονδήποτε. Και τώρα που χωρίσατε, σας φαίνεται πολύ δύσκολο να μην έχετε πια την παραμικρή επαφή. Στο κάτω – κάτω ο κόσμος είναι γεμάτος από παραδείγματα φίλων που κάποτε ήταν ερωτικοί σύντροφοι. Δυστυχώς ή ευτυχώς, αυτό δεν σημαίνει ότι μπορείτε να το κάνετε κι εσείς. Όμως υπάρχουν περιπτώσεις που είναι πιο εύκολο από ό,τι φαντάζεστε.

Όταν σας έχουν φύγει τα νεύρα
Εντάξει, κανείς δεν θέλει να ξέρει ότι ο πρώην του περνάει καλύτερα από αυτόν την πρώτη εβδομάδα ή μήνα (ή και χρόνο) μετά τον χωρισμό. Για κάποιους, αυτό το συναίσθημα ζήλιας δεν φεύγει ποτέ. Ωστόσο για όσο καιρό διαρκεί, όπως καταλαβαίνετε, δεν γίνεται να οικοδομήσετε μια ουσιαστική φιλία. Περιμένετε μέχρι τη στιγμή που χαίρεστε με τη χαρά και λυπάστε με τη λύπη του.

Όταν και οι δύο έχουν πάει παρακάτω
Είναι προφανές. Αν θέλετε να πετύχει, πρέπει κανείς από τους δυο σας να μην βλέπει πλέον τον άλλο ερωτικά. Επομένως, είναι σημαντικό να βεβαιωθείτε πως και εκείνος έχει πάψει να είναι ερωτευμένος μαζί σας, ώστε να μην καταλήξετε να πληγώνετε έναν άνθρωπο που αγαπάτε. Ενδεχομένως για δεύτερη φορά.

Όταν ήδη έχετε γίνει φίλοι
Μήπως η τελευταία φορά που κάνατε σεξ ήταν ένα χρόνο πριν… τη λήξη της σχέσης σας; Καμιά φορά, ιδιαίτερα όταν πρόκειται για μακροχρόνιες σχέσεις, έχουμε γίνει φίλοι με τον σύντροφό μας πολύ καιρό πριν χωρίσουμε. Φυσικά, αυτό δεν σημαίνει ότι ο πρώην σύντροφός σας έχει διάθεση να ακούει για τα νέα σας φλερτ ή ότι δεν θα πληγωθείτε αν ακούσετε κάτι αντίστοιχο από την πλευρά του. Τα όρια που θέτει ο καθένας σας σε αυτή τη συνθήκη είναι σημαντικά και θα πρέπει να τα σέβονται και οι δύο πλευρές.


govastileto.gr