MY KTEO

Δευτέρα 12 Ιουλίου 2021

Περιοδεία του ΚΚΕ σε Νέα Στύρα και Νημποριό που δοκιμάστηκαν από την πυρκαγιά

Περιοδεία στα χωριά Στύρα και Νημποριό του Δήμου Καρύστου, πραγματοποίησε την Κυριακή 11 Ιούλη, κλιμάκιο του ΚΚΕ, με επικεφαλής τον Δημήτρη Παρασκευά, μέλος της ΕΠ Αν. Στερεάς και Εύβοιας του ΚΚΕ, διαπιστώνοντας από κοντά το μέγεθος της καταστροφής που προκάλεσε η πυρκαγιά που εκδηλώθηκε το Σάββατο.




Σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις στο χωριό Στύρα έχουν καεί εκατοντάδες ελαιόδεντρα, ενώ χιλιάδες στρέμματα αγροτοδασικής έκτασης με χαμηλή βλάστηση έχουν μετατραπεί σε στάχτη. Σοβαρό πλήγμα έχουν υποστεί και κτηνοτρόφοι της περιοχής, οι οποίοι χρησιμοποιούσαν τις συγκεκριμένες εκτάσεις για τη βόσκηση των ζώων τους.

Παράλληλα κάτοικοι και παραθεριστές περιέγραψαν τις εφιαλτικές στιγμές που έζησαν καθόλη τη διάρκεια του Σαββάτου, καθώς οι φλόγες πέρασαν ακριβώς δίπλα από τα σπίτια του χωριού Στύρα, ενώ εξαιτίας της φοράς του ανέμου που οδηγούσε τη φωτιά προς τη θάλασσα εκκενώθηκαν το Νημποριό και ο οικισμός Καγκαδαίοι. «Ευτυχώς γλιτώσαμε τα χειρότερα» ανέφεραν χαρακτηριστικά κάτοικοι της περιοχής, εκφράζοντας παράλληλα την έντονη ανησυχία και τον προβληματισμό τους για τα συχνά περιστατικά εκδήλωσης πυρκαγιάς.

Το κλιμάκιο του ΚΚΕ εξέφρασε την στήριξή του στους κατοίκους, καλώντας τους παράλληλα να οργανώσουν τη διεκδίκηση τους για αποζημιώσεις στους πληγέντες, καθώς και για τη λήψη μέτρων πρόληψης. Τόνισε ότι το ΚΚΕ βρίσκεται στο πλευρό των κατοίκων και θα διεκδικήσει μαζί τους την άμεση καταγραφή των ζημιών, την καταβολή αποζημιώσεων και την αντιπυρική θωράκιση της περιοχής, ενώ ανέδειξε τις διαχρονικές ευθύνες των κυβερνήσεων για την υποστελέχωση της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, την έλλειψη μέτρων πρόληψης και την εμπορευματοποίηση της γης που αποτελούν ορισμένες από τις βασικές αιτίες για την επανάληψη τέτοιων καταστροφών.