MY KTEO

Δευτέρα 19 Ιουλίου 2021

Έκτακτο δημοτικό Συμβούλιο για το ΙΚΑ Κύμης ζητάει ο Θωμάς

 


Μετά τις δυσμενείς εξελίξεις των τελευταίων ημερών και την  απόφαση υποβάθμισης του Υποκαταστήματος του ΙΚΑ Κύμης, αιτούμεθα  όπως συγκληθεί έκτακτο Δημοτικό Συμβούλιο με την διαδικασία του κατεπείγοντος λόγω της αυξημένης  σοβαρότητας του θέματος.

Η  Κύμη υποβαθμίζεται τις αμέσως επόμενες μέρες από Υποκατάστημα που είναι σήμερα σε Γραφείο Κοινωνικής Ασφάλισης.

Επί εξήντα επτά (67) συνεχή χρόνια, (από το έτος 1954!!),  εξυπηρετεί μια πολύ μεγάλη περιοχή του σημερινού Δήμου Κύμης - Αλιβερίου από το Βίταλο έως τον οικισμό της Δάφνης Αυλώνος, καθώς και τον Δήμο Σκύρου.

Το αντικείμενο εργασιών του είναι: η εξυπηρέτηση των Μισθωτών, ενός μέρους των Δημοσίων υπαλλήλων, ο έλεγχος των Επιχειρήσεων και των Οικοδομών, οι Παροχές προς τους πολίτες, όπως τα επιδόματα λοχείας, ασθενείας, εργατικών ατυχημάτων, κτλ, ο Έλεγχος των στοιχείων μητρώου των ασφαλισμένων, κτλ.  Σήμερα έχει οκτώ (8) υπαλλήλους.

Με τα νέα δεδομένα:

           Θα λειτουργεί πλέον ως Διαβιβαστικό Κέντρο, (κάτι σαν ΚΕΠ), εξυπηρετώντας σε ελάχιστο βαθμό τους πολίτες.

           Θα έχει το πολύ πέντε (5) υπαλλήλους και αυτό είναι αμφισβητούμενο.

           Όλες οι αρμοδιότητές του μεταφέρονται στο Αλιβέρι.

           Δεν θα έχει πλέον Διευθυντή αλλά Προϊστάμενο και άμεσα μετατίθεται ο Διευθυντής του μαζί με δύο υπαλλήλους της Κύμης στο Αλιβέρι.

 

Ο Δήμος μας λόγω της έκτασής του και της ιδιαίτερα δύσκολης γεωομορφολογίας του έχει απόλυτη ανάγκη την συνέχιση ύπαρξης  δύο υποκαταστημάτων ΙΚΑ για την καλύτερη εξυπηρέτηση των Δημοτών του, όπως και την εξυπηρέτηση του Δήμου Σκύρου.

Στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα του Δήμου το οποίο ψηφίστηκε από το Δημοτικό Συμβούλιο το 2016, η Κύμη χαρακτηρίζεται ως διαχρονικό διοικητικό κέντρο του Δήμου.

Δεν μπορούμε να δεχθούμε την κατάργηση ουσιαστικά μιας Δημόσιας Υπηρεσίας σε μια περιοχή που είναι κέντρο Δημοσίων Υπηρεσιών επί πολλές δεκαετίες.

 

Θεωρούμε ότι η άμεση σύγκληση του Δημοτικού Συμβουλίου είναι επιβεβλημένη, όπως και το να κληθούν στη συνεδρίαση οι Βουλευτές του Νομού Ευβοίας καθώς και όλοι οι εμπλεκόμενοι συλλογικοί φορείς.

Η άδικη αυτή απόφαση πρέπει να ανατραπεί!

 

Εκ μέρους του συνδυασμού

ΝΕΟΙ ΟΡΙΖΟΝΤΕΣ για το Δήμο Κύμης-Αλιβερίου

 

Ο επικεφαλής του συνδυασμού

Δημήτρης Γ. Θωμάς