MY KTEO

Πέμπτη 8 Ιουλίου 2021

Δήλωση του Γιώργου Μαρίνουμε αφορμή τη σημερινή κινητοποίηση των εργαζομένων στο Γενικό Νοσοκομείο Χαλκίδας


Δήλωση Γιώργου Μαρίνου, βουλευτή Εύβοιας και μέλους του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, με αφορμή τη σημερινή κινητοποίηση των εργαζομένων στο Γενικό Νοσοκομείο Χαλκίδας:

Το ΚΚΕ σταθερά βρίσκεται στο πλευρό των υγειονομικών, των εργαζομένων του Νοσοκομείου Χαλκίδας, στον αγώνα που δίνουν για την ενίσχυση του Νοσοκομείου που παρά τη μεταφορά του στο νέο κτήριο οι ελλείψεις από τη διαχρονική υποχρηματοδότηση συνεχίζουν να φωνάζουν. 

Ενόψει ενός ενδεχόμενου 4ου κύματος της πανδημίας η Κυβέρνηση έχει ευθύνες για τη μη ικανοποίηση των αιτημάτων των υγειονομικών για προσλήψεις μόνιμου προσωπικού και μονιμοποίηση συμβασιούχων και επικουρικών ώστε να λειτουργήσουν ομαλά όλα τα τμήματα του Νοσοκομείου. 

Η τραγική κατάσταση στο Νοσοκομείο Χαλκίδας, όπως και συνολικά στην υγεία, οδηγεί του «ήρωες υγειονομικούς» να απειλούνται να μείνουν χωρίς καλοκαιρινή άδεια ώστε να πάρουν τις αναγκαίες ανάσες για να συνεχίσουν το πολύτιμο έργο τους, δημιουργώντας έτσι ασφυξία σε όλο το προσωπικό.

Αντί για στήριξη των δημόσιων δομών Υγείας η Κυβέρνηση με την προώθηση μεταρρυθμίσεων το επόμενο διάστημα επιδιώκει να επεκτείνει: την «αυτονομία» των μονάδων Υγείας, τη λειτουργία τους με κριτήρια «κόστους-οφέλους», τις συμπράξεις δημόσιου και ιδιωτικού τομέα, τη μείωση της κρατικής χρηματοδότησης, μέχρι και συγχωνεύσεις βάζοντας στο στόχαστρο Νοσοκομεία όπως της Λειβαδιάς και της Θήβας. Έτσι, χτίζοντας πάνω στην πολιτική των προηγούμενων κυβερνήσεων στην Υγεία αναπτύσσει τους παράγοντες κατάρρευσης των συστημάτων Υγείας σε όλο τον καπιταλιστικό κόσμο προς όφελος της επιχειρηματικής δράσης.

Ο αγώνας των υγειονομικών, που ενάμιση χρόνο τώρα βρίσκονται στην πρώτη γραμμή, είναι παρακαταθήκη για την πάλη για σύγχρονη δημόσια και δωρεάν υγεία – πρόνοια για όλο το λαό. Σε αυτό τον αγώνα το ΚΚΕ δίνει καθημερινά το παρόν με όλες του τις δυνάμεις με την απαίτηση να ικανοποιηθούν τα αιτήματα των εργαζομένων του Νοσοκομείου της Χαλκίδας.