MY KTEO

Πέμπτη 22 Ιουλίου 2021

ΣΥΡΙΖΑ Ευβοίας: «Διαμαρτυρία για το κλείσιμο καταστημάτων τραπεζών στην Εύβοια»





Συγκέντρωση διαμαρτυρία, για το κλείσιμο τραπεζικών καταστημάτων πραγματοποιήθηκε με μεγάλη επιτυχία, σήμερα το πρωί, μπροστά στα καταστήματα της Εθνικής Τράπεζα και της Τράπεζας Πειραιώς στην οδό Βενιζέλου στη Χαλκίδα, από μέλη της Νομαρχιακής Επιτροπής ΣΥΡΙΖΑ Π.Σ. Εύβοιας, των Ο.Μ. της Χαλκίδας, αλλά και του Εργατικού Κέντρου Εύβοιας, το οποίο εκπροσώπησε ο Πρόεδρός του Δημήτρης Μούντριχας.

Η διαμαρτυρία έγινε στα πλαίσια των συγκεντρώσεων που διοργάνωσε σήμερα ο ΣΥΡΙΖΑ Π.Σ. σε όλη τη χώρα σχετικά το κλείσιμο τραπεζικών καταστημάτων και για την Εύβοια αφορά το κλείσιμο των υποκαταστημάτων της Εθνικής Τράπεζας σε Λίμνη και Μαντούδι.

Το κλείσιμο τραπεζικών καταστημάτων αποτελεί τροχοπέδη στην εξυπηρέτηση των πολιτών στον τόπο κατοικίας τους και στην ανάπτυξη ενισχύοντας έτσι τις κοινωνικές ανισότητες. Η κυβέρνηση της Ν.Δ., με χρέη προς τις τράπεζες πάνω από 340 εκατομμύρια Ευρώ αδυνατεί να θέσει όρους στις τράπεζες ώστε να λειτουργούν προς όφελος της κοινωνίας.

Ως ΣΥΡΙΖΑ Π.Σ. έχουμε προγραμματικές θέσεις για ένα τραπεζικό σύστημα που θα λειτουργεί προς όφελος του κοινωνικού συνόλου και όχι προς όφελος, μόνο των μεγάλων επιχειρηματικών συμφερόντων. Ένα τραπεζικό σύστημα όπου το δημόσιο ως μέτοχος των τραπεζών, χωρίς πια μνημονιακές δεσμεύσεις θα ασκεί τα δικαιώματά του στη διοίκηση, για μια πιο ορθολογική πολιτική στη χρηματοδότηση της οικονομίας και στη διαχείριση των κόκκινων δανείων.