Evia Top: Η συνταγή της ημέρας: Γεμιστές σαρδέλες ψητές σε αμπελόφυλλα

ΚΤΕΟ ΒΑΡΔΑΚΩΣΤΑΣ

Δευτέρα, 26 Ιουλίου 2021

Η συνταγή της ημέρας: Γεμιστές σαρδέλες ψητές σε αμπελόφυλλα


Υλικά Συνταγής:
½ κιλό μεγάλες σαρδέλες
2 φέτες μπαγιάτικο ψωμί
3 κ.σ. ελαιόλαδο
1 σκελίδα σκόρδο πολτοποιημένο
2 κ.σ. ψιλοκομμένο μαϊντανό
αμπελόφυλλα ζεματισμένα
αλάτι
Για το σερβίρισμα
ντοματίνια
βασιλικό
ελαιόλαδο
ξίδι
αλάτι

Εκτέλεση:
Για τις σαρδέλες γεμιστές σε αμπελόφυλλα, καθαρίζουμε πρώτα τα ψάρια. Αφαιρούμε το κεφάλι, τα εντόσθια και το κεντρικό κόκαλο από τις σαρδέλες. 

Φροντίζουμε τα δύο φιλέτα να μείνουν ενωμένα (πεταλούδα) αφού καθαρίσουμε και πλύνουμε όλες τις σαρδέλες. Τις αφήνουμε να στραγγίσουν. Για να φτιάξουμε τις σαρδέλες γεμιστές σε αμπελόφυλλα,

Στο μπλέντερ ψιχουλιάζουμε το μπαγιάτικο ψωμί. Το βάζουμε σε μπολ. Προσθέτουμε το σκόρδο, τον μαϊντανό και το ελαιόλαδο. Αλατίζουμε τη γέμιση και ζυμώνουμε τα υλικά.

Γεμίζουμε με λίγο μείγμα μία-μία τις σαρδέλες και τις κλείνουμε με το άλλο φιλέτο. Για την σαρδέλα γεμιστή στο φούρνο τυλίγουμε την κάθε σαρδέλα με αμπελόφυλλο. Ψήνουμε τις σαρδέλες στα κάρβουνα 3΄-4΄ από κάθε πλευρά.

Κόβουμε σε μπολ τα ντοματίνια, προσθέτουμε 1 κ.σ. ξίδι, 3 κ.σ. ελαιόλαδο και αλάτι. Ανακατεύουμε καλά. Σε πιατέλα κάνουμε στρώση τη σαλάτα και από πάνω αραδιάζουμε τις γεμιστές, τυλιχτές σαρδέλες. Περιχύνουμε με τα υγρά της σαλάτας.


argiro.gr