MY KTEO

Τρίτη 13 Ιουλίου 2021

Το Επιμελητήριο Εύβοιας ζητά παράταση στην επιδότηση του ενοικίου και στην αναστολή εργασίας εργαζομένων για Φροντιστήρια, ΙΕΚ και Κέντρα Δια Βίου Μάθησης, Σχολές χορού, Ωδεία και μουσικές Σχολές


Το Επιμελητήριο Εύβοιας ζητά - με επιστολή του στην Υπουργό Παιδείας & Θρησκευμάτων κ. Νίκη Κεραμέως, στον Υπουργό Οικονομικών κ. Χρήστο Σταϊκούρα και στον Υπουργό Ανάπτυξης και Επενδύσεων κ. Άδωνι Γεωργιάδη - για τις επιχειρήσεις Φροντιστηρίων ΜΕ και Κέντρων Ξένων Γλωσσών, ΙΕΚ και Κέντρων Δια Βίου Μάθησης, Σχολών χορού, Ωδείων και  μουσικών Σχολών, να δοθεί παράταση, για τους μήνες Ιούλιο Αύγουστο, στην επιδότηση του ενοικίου τους και στο δικαίωμα τους περί αναστολών εργασίας εργαζομένων.

Η επιστολή έχει ως κάτωθι.

Αξιότιμη κυρία Υπουργέ, Αξιότιμε κύριε Υπουργέ,

Ως εκπρόσωποι των επιχειρήσεων του νομού μας γινόμαστε καθημερινά αποδέκτες του αδιέξοδου – όπως αυτό ακολούθως σας περιγράφουμε - που αντιμετωπίζουν οι ιδιοκτήτες των Φροντιστηρίων ΜΕ και Κέντρων Ξένων Γλωσσών, ΙΕΚ και Κέντρων Δια Βίου Μάθησης, καθώς και Σχολών χορού, Ωδείων, μουσικών Σχολών.

Ως γνωστόν εδώ και ένα μήνα περίπου, οι ανωτέρω δραστηριότητες στο πλαίσιο μιας επιδιωκόμενης και προσδοκώμενης κανονικότητας έχουν ανοίξει, λειτουργώντας με την πολυπόθητη έως τότε, φυσική παρουσία εκπαιδευτικών, μαθητών και σπουδαστών, πάντοτε με την τήρηση των υφιστάμενων κανόνων προστασίας από όλους. Με σύμμαχο όλων, την ελπίδα πως ξεκίνησε η αρχή του τέλους μιας επώδυνης περιόδου τόσο για την οικονομία, όσο και για την κοινωνία.

Στην παρούσα ωστόσο χρονική περίοδο η πράξη και η καθημερινότητα καταθέτουν εντελώς αντίθετη άποψη. Οι ανωτέρω επιχειρήσεις μπορεί να έχουν τη δυνατοτητα να λειτουργούν δια ζώσης, ωστόσο έως και σήμερα, επι της ουσίας υπολειτουργούν, χωρίς καν να αγγίζουν τα όρια μιας υποτυπώδους κανονικότητας. Όπως καταλαβαίνετε το πρόβλημα είναι μέιζον και γίνεται ένα ακόμη ανυπέρβλητο εμπόδιο που έρχεται να προστεθεί στα ήδη υπάρχοντα από το προηγούμενο διάστημα συσσωρευμένα πλέον ανυπέρβλητα εμπόδια που δημιούργησε η Πανδημία. Δεδομένης πάντοτε της ιδιαιτερότητας της καλοκαιρινής περιόδου, κατά την οποία διαχρονικά τα φροντιστήρια υπολειτουργούν στην πράξη, αλλά και της αύξησης της παραοικονομίας – αναφερόμαστε στην εκπαίδευση - που έθεσε τον κλάδο βορά της υπερκινητικότητα της.

Στο πλαίσιο των ανωτέρω θεωρούμε άκρως απαραίτητη την υιοθέτηση τουλάχιστον, των εξής μέτρων από την Κυβέρνηση.

1.            Την Επιδότηση του ενοικίου τους και για τους μήνες Ιούλιο Αύγουστο.

2.            Την παράταση του δικαιώματος σε αυτές περί αναστολών εργασίας εργαζομένων – με αναλογική ισχύ του ελαχίστου ωραρίου - και για τους μήνες Ιούλιο Αύγουστο.

Αξιότιμη κυρία Υπουργέ, Αξιότιμε κύριε Υπουργέ,

Παρακαλούμε θερμά, όπως μεριμνήσετε για τα ανωτέρω. Παρακαλούμε όπως μεριμνήσετε για την διάσωση των εν λόγω επιχειρήσεων.