MY KTEO

Τρίτη 20 Ιουλίου 2021

Εισροή υδάτων σε ιστιοφόρο σκάφος στη Χαλκίδα

 


Ενημερώθηκε, πρωινές ώρες σήμερα, η Λιμενική Αρχή Χαλκίδας, για εισροή υδάτων στο Ι/Φ “AION σημαίας Γαλλίας, με δύο επιβαίνοντες, στη θαλάσσια περιοχή της παραλίας “ΜΠΟΥΡΝΩΝΤΑ” Χαλκίδας.

 

Στην περιοχή έσπευσε ένα (01) περιπολικό σκάφος Λ.Σ. ΕΛ.ΑΚΤ., ένα (01) Ρ/Κ, ένα (01) Α/Κ σκάφος, ένα (01) Τ/Χ σκάφος, καθώς και ένα (01) περιπολικό όχημα Λ.Σ. - ΕΛ.ΑΚΤ. από ξηράς.

 

Το “ΑION” εντοπίστηκε από το Ρ/Κ “ΕΥΡΙΠΟΣ ΙΙΙ” Ν.Χ. 41, σε απόσταση δύο (02) ν.μ. από την περιοχή “ΦΑΡΟ ΚΑΚΟΚΕΦΑΛΗΣ” Χαλκίδας και στη συνέχεια ρυμουλκήθηκε από το προαναφερθέν Ρ/Κ, συνοδεία των ανωτέρω σκαφών και του περιπολικού σκάφους Λ.Σ. ΕΛ.ΑΚΤ., με ασφάλεια στον βόρειο λιμενοβραχίονα Χαλκίδας “ΠΡΟΒΛΗΤΑ ΚΥΚΝΟΣ”, ενώ οι αλλοδαποί επιβαίνοντες δήλωσαν καλά στην υγεία τους και ότι δεν χρήζουν ιατρικής περίθαλψης.

 

Στη συνέχεια πραγματοποιήθηκε από ιδιώτες δύτες απάντληση υδάτων από το εν λόγω Ι/Φ σκάφος και σταθεροποίηση της εισροής.

 

Από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Χαλκίδας που διενεργεί την προανάκριση, απαγορεύτηκε ο απόπλους του “AION”, μέχρι την προσκόμιση βεβαιωτικού αξιοπλοΐας από προσοντούχο επιθεωρητή, ενώ από το περιστατικό δεν παρατηρήθηκε θαλάσσια ρύπανση.