MY KTEO

Κυριακή 18 Ιουλίου 2021

Τ.Ε ΚΚΕ Εύβοιας: Αγώνας τώρα για ενίσχυση των δημόσιων δομών Υγείας στην Εύβοια


Σε αγώνα για ενίσχυση των δημόσιων δομών Υγείας στην Εύβοια καλεί η ΤΕ Εύβοιας του ΚΚΕ σημειώνοντας πως «η κατάσταση που διαμορφώνεται στις δημόσιες δομές Υγείας της Εύβοιας και ιδιαίτερα στο νέο Γενικό Νοσοκομείο Χαλκίδας είναι άκρως ανησυχητική. Σύμφωνα με τις αναφορές του Συλλόγου Εργαζομένων τα περιστατικά στα Επείγοντα έχουν αυξηθεί ραγδαία. Οι κλινικές της Παθολογικής και της Χειρουργικής έχουν αγγίξει πληρότητα 100%. Ιδιαίτερα στη Χειρουργική τα περιστατικά αυτά αφορούν χειρουργεία που είχαν αναβληθεί το προηγούμενο διάστημα. Ταυτόχρονα το Νοσοκομείο καλύπτει τις ανάγκες του εμβολιαστικού κέντρου και λειτουργεί την κλινική covid και τη ΜΕΘ covid.

 

Γίνεται πιο ανησυχητική η κατάσταση αν πάρουμε υπόψη μας τη ραγδαία αύξηση των κρουσμάτων κορονοϊού το τελευταίο διάστημα. Όλο αυτό το σκηνικό διαμορφώνεται σε βάρος προσωπικού του Νοσοκομείου που είναι εξαντλημένο, ενώ υπάρχει κίνδυνος να χάσει και την καλοκαιρινή άδεια. Θα έχει συνέπειες στην υγειονομική κάλυψη του λαού της Εύβοιας που ήδη υφίσταται τα αποτελέσματα της χρόνιας υποβάθμισης της Υγείας στη Χαλκίδα και συνολικά στο Νομό».

 

Επισημαίνει ότι «ταυτόχρονα με αυτή τη δύσκολη κατάσταση, η κυβέρνηση προκειμένου να πετάξει τις ευθύνες από πάνω της εξαγγέλλει μέτρα για υποχρεωτικό εμβολιασμό σε εργαζόμενους κάνοντας επίκληση στην ατομική ευθύνη. Είναι βολικό για αυτή να ανοίξει η αντιπαράθεση ανάμεσα σε εμβολιασμένους και ανεμβολίαστους ώστε να δημιουργείται "κοινωνικός αυτοματισμός", προκειμένου να κρυφτούν οι ευθύνες της».

 

Η ΤΕ Εύβοιας σημειώνει ότι «η κυβέρνηση της ΝΔ εξαγγέλλει "εξορθολογισμό του υγειονομικού χάρτη" με νέο γύρο συγχωνεύσεων και λουκέτων σε νοσοκομεία. Αυτό αφορά και τα Νοσοκομεία της Εύβοιας, αλλά και της Θήβας και της Λιβαδειάς όπου ενδεχόμενο κλείσιμό ενός εκ των δύο θα επηρεάσει και το Νοσοκομείο Χαλκίδας. Παρά τις συνέπειες της διαχρονικής υποβάθμισης του δημόσιου συστήματος προς όφελος της επιχειρηματικής δράσης στην Υγεία, παρά την προσαρμογή της λειτουργίας νοσοκομείων και Κέντρων Υγείας στη λογική του «κόστους - οφέλους» και το κλείσιμο κρίσιμων υγειονομικών μονάδων του δημοσίου και τη μετατροπή άλλων σε «μίας νόσου» παρά το ότι οι υγειονομικοί, σωματεία και φορείς διεκδικούν δραστική ενίσχυση σε μέσα κι έμψυχο δυναμικό με τις λαϊκές ανάγκες ολοένα να αυξάνονται. Η κυβέρνηση όπως και διαχρονικά όλες οι προηγούμενες κυβερνήσεις επιλέγουν συνειδητά την πριμοδότηση του ιδιωτικού τομέα και στην Υγεία.

 

Δεν θα επιτρέψουμε να υιοθετηθεί η απαράδεκτη αυτή λογική!

 

Δεν θα δεχτούμε καμία περαιτέρω υποβάθμιση - συγχώνευση των νοσοκομείων του Νομού μας. Οι εργαζόμενοι και ο λαός της Εύβοιας πρέπει να είναι σε θέση μάχης για να το εμποδίσουν».