MY KTEO

Σάββατο 10 Ιουλίου 2021

Αθανασίου: Να συμπεριληφθούν και οι εργαζόμενοι στις Φυλακές στις κατηγορίες των εργαζομένων για υποχρεωτικό εμβολιασμό


Επιστολή προς τους Υπουργό Προστασίας του Πολίτη ,Υφυπουργό Προστασίας του Πολίτη  και την Γενική Γραμματέα Αντεγκληματικής Πολιτικής  απέστειλε ο διευθυντής των Φυλακών Χαλκίδας Σπύρος Αθανασίου και ζητάει  να συμπεριληφθούν και οι εργαζόμενοι στις Φυλακές στις κατηγορίες των εργαζομένων για υποχρεωτικό εμβολιασμό. Συγκεκριμένα για τους λόγους που το επιβάλλουν αναφέρει.»Λαμβάνοντας υπόψη την πρόθεση της Κυβέρνησης για τον υποχρεωτικό εμβολιασμό ορισμένων ομάδων υπαλλήλων που εργάζονται σε ειδικούς χώρους, όπως είναι τα Γηροκομεία, τα Νοσοκομεία, τα Σχολεία κ.λ.π. Θεωρούμε ότι, είναι αναγκαίο να συμπεριληφθούν και οι υπάλληλοι των Καταστημάτων Κράτησης και οι οποίοι στο μεγαλύτερο ποσοστό τους είναι ανεμβολίαστοι, για τους κάτωθι λόγους:

Οι υπάλληλοι της Εσωτερικής Φύλαξης έρχονται σε συνεχή επαφή με τους κρατούμενους: 1. Είτε με την Πρωινή-Μεσημβρινή και Βραδινή καταμέτρηση. 2. Κατά τις μεταγωγές των κρατουμένων, είτε από άλλο Κατάστημα Κράτησης, είτε στα Δικαστήρια, είτε στα Νοσοκομεία. 3. Κατά την πραγματοποίηση των ερευνών.

Οι υπάλληλοι της Εξωτερικής Φουράς: 1. Κατά την μεταγωγή των κρατουμένων είτε στα Δικαστήρια, είτε στα Νοσοκομεία, όπου μέσα στο Τζιπ βρίσκονται για πολύ ώρα και υπάλληλοι και κρατούμενος-οι και όσα μέτρα προφύλαξης και αν πάρουν η μετάδοση είναι εύκολη. 2. Κατά την σωματική έρευνα των κρατουμένων όταν μετάγονται είτε στα Δικαστήρια, είτε στα Νοσοκομεία.

 Πιστεύουμε ότι, με την έλευση του 4ου κύματος λόγω της μετάλλαξης του covid-19, θα αντιμετωπίσουμε μεγάλο πρόβλημα σχετικά με την μετάδοσή του και στους κρατούμενους, εάν δεν γίνει υποχρεωτικός ο εμβολιασμός όλων των υπαλλήλων των Καταστημάτων Κράτησης.