MY KTEO

Κυριακή 18 Ιουλίου 2021

Αυτές είναι οι ενδείξεις που επιβεβαιώνουν ότι είσαι demisexual


Demisexuals είναι οι άνθρωποι που αισθάνονται σεξουαλική έλξη πιο σπάνια σε σύγκριση με το γενικό πληθυσμό, ενώ ορισμένοι έχουν μικρό έως καθόλου σεξουαλικό ενδιαφέρον.Αναφέρεται στο άτομο που δεν βιώνει σεξουαλική έλξη για κάποιο άλλο άτομο, εκτός και αν νιώσει έναν ισχυρό συναισθηματικό δεσμό μαζί του! Όπως είναι κατανοητό, δεν είναι η εξωτερική εμφάνιση εκείνη που θα τραβήξει κάποιον. Αυτές είναι οι πιο κλασικές ενδείξεις για να το αναγνωρίσετε:

Δεν σε ενδιαφέρει καθόλου η εμφάνιση
Κοιλιακοί ή κοιλίτσα, μπλε μάτια ή μεγάλες βλεφαρίδες, ψηλοί vs κοντοί, όλοι έχουμε ένα γούστο στην εμφάνιση. Δεν κρίνουμε αν είναι καλό ή όχι. Αλλά είναι γεγονός. Ο demisexual όμως δε δίνει καμία μα καμία σημασία στην εμφάνιση. Το παν είναι η προσωπικότητα και η αυθεντική σχέση που θα δημιουργήσει με ένα πρόσωπο. Ακούγεται λογικό πάντως.

Πρώτα φίλοι, μετά σύντροφοι
Αν ακολουθείς πάντα το παράδειγμα του Chandler και της Monica, αυτό λέει κάτι για την κατηγορία που υπάγεσαι. Αν θεωρείς πολύ πιο σημαντική τη φιλία από τον έρωτα, είναι πιο πιθανό να αναπτύξεις ερωτικά συναισθήματα στην πορεία της σχέσης.

Σου αρέσει το σεξ αλλά δεν είναι και τόσο σημαντικό
Ας πούμε ότι το σεξ δεν είναι ψηλά στη λίστα με τις επιθυμίες σου. Ναι, θα το χαρείς αν το κάνεις αλλά δεν το σκέφτεσαι συνέχεια και δεν το φαντασιώνεσαι σε γενικές γραμμές. Διεγείρεσαι πολύ περισσότερο με πνευματικές συζητήσεις και λιγότερο με το να βρεθείτε γυμνοί στην κρεβατοκάμαρα.

Δίνεις μεγάλη σημασία στο πρώτο ραντεβού
Ενώ πολύς κόσμος βγαίνει πρώτο ραντεβού για αναγνωριστικούς λόγους και για να μάθει βασικά πράγματα, ο demisexual δε λειτουργεί έτσι. Θα σε ρωτήσει ποια είναι τα παιδικά σου τραύματα και πώς βλέπεις τις σχέσεις (εκτός και αν είναι ψυχολόγος). Θέλει να μάθει τα πάντα ώστε να ξέρει αν χάνει τον χρόνο του ή όχι. Αν και είναι μία στάση που ίσως τρομάξει ένα μελλοντικό ταίρι, αν μη τι άλλο, δείχνει την πρόθεσή του.


govastileto.gr