MY KTEO

Πέμπτη 22 Ιουλίου 2021

Evia Island Regatta 2021-Γιάννης Γεροντίτης: Εύχομαι στους ιστιοπλόους σαγηνευτικά ταξίδια, στις στεριές της Εύβοιας και της Σκύρου, στις θάλασσες του Ευβοϊκού και του Αιγαίου


Με ιδιαίτερη χαρά χαιρετίζω την φετινή διοργάνωση του διεθνή ιστιοπλοϊκού αγώνα ανοικτής θαλάσσης “Evia Island Regatta 2021” ο οποίος διοργανώνεται για 3η συνεχή χρονιά αποτελώντας πλέον έναν θεσμό διεθνούς εμβέλειας στα ναυταθλητικά δρώμενα της χώρας μας. Με ιδιαίτερη χαρά επίσης, χαιρετίζω και τη διοργάνωση του  “Πανελλήνιου Κυπέλλου Ανοικτής Θαλάσσης 2021”

Το Επιμελητήριο Εύβοιας το 2019, ως εμπνευστής και διοργανωτής υλοποίησε την 1η “Evia Island Regatta ” και συνεχίζει για ακόμη μία χρονιά, σε πείσμα των καιρών, να στηρίζει αυτόν τον αγώνα, αφού αποδείχθηκε έμπρακτα ότι συμβάλλει εστιασμένα  στην πολυμορφική και πολυεπίπεδη προβολή της αυθεντικής ταυτότητας της Εύβοιας, και της Σκύρου μέσα από τον ιδιαίτερο νησιωτικό τους χαρακτήρα, ενώ σε ένα δεύτερο πολύ σημαντικό επίπεδο, συμβάλλει καθοριστικά στην όλη τουριστική τους ποιοτική ανάπτυξη. 

Η “Evia Island Regatta ” που στηρίζεται από Ιστιοπλοϊκούς Ομίλους όλης της Ελλάδας αλλά και από Ομίλους του Εξωτερικού, δίνει μια ονειρική δυνατότητα στα πληρώματα να γνωρίσουν και να μαγευτούν, χρόνο με το χρόνο, από κάθε παράκτια γωνιά του Νομού μας. Να γνωρίσουν την ιδιαίτερη κουλτούρα μας, τις ιδιαίτερες παραδόσεις μας, τον κατά τόπους φυσικό πλούτο μας, τα λιμάνια μας, τα τοπικά προϊόντα μας, τον τοπικό πολιτισμό μας, την φιλοξενία των ανθρώπων μας. 

Η “Evia Island Regatta 2021” και ο ιστιοπλοϊκός αγώνας “Πανελλήνιο Κύπελλο Ανοικτής Θαλάσσης 2021” διοργανώνονται από το Επιμελητήριο Εύβοιας, τον Ιστιοπλοϊκό Όμιλο Χαλκίδας (ΙΟΧ) και το Σωματείο Αλληλοβοηθείας Μελών Επιμελητηρίου Εύβοιας (ΣΑΜΕΕ),  σε συνεργασία με την Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας και τον Οργανισμό Λιμένων Ν. Ευβοίας (ΟΛΝΕ Α.Ε.), με την πολύ χρήσιμη υποστήριξη των Δήμων Χαλκιδέων, Ιστιαίας – Αιδηψού και Σκύρου και με την πραγματικά καθοριστικής σημασίας στήριξη των χορηγών μας.

Τους εν λόγω συντελεστές και ιδιαιτέρως τον Ιστιοπλοϊκό Όμιλο Χαλκίδας - που λειτούργησε ως πόλος έλξης όλων των συμμετεχόντων Ομίλων - ως Πρόεδρος του Επιμελητηρίου θερμά ευχαριστώ. Την ίδια ώρα  αποδίδω με ιδιαίτερη υπερηφάνεια τα εύσημα μου στην Οργανωτική Επιτροπή, για το σπουδαίο και δυναμικό έργο που καθημερινά καταθέτει μέσα σε ένα πλαίσιο εξαιρετικής συνεργασίας και συλλογικής προσπάθειας όλων. Του Προέδρου Νικόλαου Μώρου, των μελών, των συνεργατών και όλων των εμπλεκομένων στην διοργάνωση Φορέων.

Είμαι πεπεισμένος ότι εφέτος η “Evia Island Regatta 2021” θα μας χαρίσει μοναδικές εμπειρίες και αξέχαστες στιγμές.  

Εύχομαι στους ιστιοπλόους σαγηνευτικά ταξίδια, στις στεριές της Εύβοιας και της Σκύρου, στις θάλασσες του Ευβοϊκού και του Αιγαίου.

Γιάννης Γεροντίτης

Πρόεδρος Επιμελητηρίου Εύβοιας