MY KTEO

Πέμπτη 22 Ιουλίου 2021

Evia Island Regatta 2021-Θεοδόσης Γεωργουλόπουλος: Εύχομαι από καρδιάς η φετινή διοργάνωση να είναι αντάξια των προσδοκιών μας


Ζώντας ευλογημένα στο δεύτερο μεγαλύτερο νησί της Ελλάδας, την Εύβοια και βλέποντας στο χάρτη την στρατηγική της θέση, με βασάνιζε πάντα μια σκέψη. Πώς θα μπορούσαμε να αναδείξουμε το νησιωτικό της χαρακτήρα, πως θα μπορούσαμε να καθιερώσουμε την πραγματική της ταυτότητα. Της Νήσου Εύβοιας. Σε έναν ιδανικό συνδυασμό με την Σκύρο, το νησί της Νήσου μας. Μέσα από ένα ωραίο ταξίδι στα μοναδικά, πανέμορφα τοπία όλου του Νομού. Στα υπέροχα τοπικά προϊόντα του, τη γαστρονομία του, τη φιλοξενία και τη σπουδαία πολιτιστική κληρονομιά του.

Μέχρι που το 2016 βρέθηκα τυχαία μπροστά σε ένα άρθρο του National Geographic. Το παγκοσμίου φήμης έγκυρο περιοδικό, είχε κατατάξει την Εύβοια μέσα στους δέκα καλύτερους τουριστικούς παγκόσμιους ιστιοπλοϊκούς προορισμούς.

Ο ενθουσιασμός μου ακαριαίος. Ο προβληματισμός μου άρχισε να χαμογελά. Να πως θα μπορούσαμε να διαδώσουμε αυτό το τουριστικό μας πλεονέκτημα, αυτή την μοναδική διαφήμιση για τον τόπο μας από το μεγαλύτερο περιοδικό παγκοσμίως.

Έτσι μου γεννήθηκε η ιδέα για τη διοργάνωση μιας ναυταθλητικής διοργάνωσης εστιασμένη σε αυτά τα χαρακτηριστικά. Έτσι προέκυψε και η ονομασία της, Νήσος Εύβοια Regatta - Evia Island Regatta.

Στόχος ήταν και είναι κάθε λιμάνι και μια Ευβοϊκή φλόγα. Πολιτισμός, τουρισμός, ιστιοπλοΐα, γαστρονομία, φιλοξενία, φυσική ομορφιά και απαράμιλλο κάλλος.

Στο άκουσμα για τη διοργάνωση της Evia Island Regatta, όλοι οι φορείς του νομού μας στάθηκαν αρωγοί και συμπαραστάτες με αποτέλεσμα φέτος να έχουμε φτάσει αισίως στην τρίτη συνεχόμενη χρονιά διοργάνωσής της.

Θέλω να επισημάνω ότι χωρίς την βοήθεια και την αμέριστη συμπαράσταση της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας, του ΟΛΝΕ, του Λιμενικού Ταμείου Σκύρου των κατά τόπους δήμων, εμπορικών συλλόγων, εννοείται του Επιμελητηρίου Εύβοιας, του ΣΑΜΕΕ, του ιστιοπλοϊκού ομίλου Χαλκίδας, των κατά τόπου ιστιοπλοϊκων ομίλων, όλων των συμμετεχόντων πληρωμάτων που είναι και οι πρωταγωνιστές, των επιχειρήσεων που υποστηρίζουν έμπρακτα και των απλών πολιτών, η Regatta, δεν θα μπορούσε να γίνει ένας θεσμός διεθνούς πλέον εμβέλειας.

Εύχομαι από καρδιάς η φετινή διοργάνωση να είναι αντάξια των προσδοκιών μας, όντας σίγουροι ότι το αδελφό Νησί της Σκύρου θα αγκαλιάσει την Evia Island Regatta 2021 όπως αυτό ξέρει καλύτερα και έχει αποδείξει στο παρελθόν.

το ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ ΜΑΣ είναι εδώ, για τον τόπο, για τα μέλη του.

Ευχαριστούμε