MY KTEO

Τετάρτη 21 Ιουλίου 2021

Freedom Pass: Πόσες αιτήσεις έγιναν σε μια ημέρα


Mέσα σε μόλις μια ημέρα, οι αιτήσεις για την απόκτηση του Freedom Pass έφτασαν τις 109.000 χιλιάδες, σύμφωνα με τον υφυπουργό Ψηφιακής διακυβέρνησης Γεώργιο Γεωργαντά.

Από χθες άνοιξε η πλατφόρμα freedompass.gov.gr για να μπροέσουν να υποβάλουν αίτηση οι νέοι που έχουν εμβολιαστεί προκειμένου να τους χορηγείται η οικονομική ενίσχυση των 150 ευρώ.

Σύμφωνα με τον υφυπουργό Ψηφιακής Διακυβέρνησης Γεώργιο Γεωργαντά από τους 250.000 δικαιούχους, οι οποίοι έχουν λάβει τουλάχιστον μια δόση εμβολίου, έδειξαν ενδιαφέρον για τα 150 ευρώ 109.000 νέοι.

Όπως είπε, μετά την ανακοίνωση του Freedom Pass στις 28 Ιουνίου, πάνω 500.000 νέοι προγραμμάτισαν το ραντεβού τους για να εμβολιαστούν ενώ δήλωσε ότι «πλησιάζουμε το 30% σε αυτή την κατηγορία».

Σημειώνεται ότι τα προβλήματα της εφαρμογής του Freedom Pass, σχετικά με τα email που δεν στέλνονταν στους δικαιούχους, έχουν ήδη επιλυθεί.

«Θέλουμε να διατηρήσουμε αυτό τον ρυθμό εμβολιασμών ώστε στα τέλη του Αυγούστου ή τις αρχές του Σεπτέμβρη να βρισκόμαστε κοντά στο 70% που είναι ο στόχος μας», είπε ο κ. Γεωργαντάς εκφράζοντας την αισιοδοξία του για την πορεία του εμβολιαστικού προγράμματος.

«Αύριο ξεπερνάμε την χορήγηση 10 εκατ. δόσεων εμβολίων στη χώρα μας» ανέφερε χαρακτηριστικά.

Ποιοι δικαιούνται το Freedom Pass

Βασική προϋπόθεση βέβαια είναι όσοι έχουν γεννηθεί από το 1996-2003 να έχουν ολοκληρώσει την πρώτη δόση του εμβολιασμού ή έχουν κάνει το μονοδοσικό εμβόλιο της Johnson & Johnson.

Η διαδικασία είναι απλή, καθώς οι ενδιαφερόμενοι για να κάνουν την αίτησή τους θα μπαίνουν στη σχετική πλατφόρμα με τους κωδικούς taxisnet, ενώ σε περίπτωση που κάποιος δεν έχει κωδικούς θα πρέπει να πάει στο ΚΕΠ.

Από 'κει και πέρα ο δικαιούχος θα λαμβάνει όλες τις σχετικές οδηγίες μέσω e-mail και SMS, καθώς ο τραπεζικός φορέας θα επικοινωνεί απευθείας με τον πολίτη εντός δυο έως τριών ημερών και θα του δίνει την προπληρωμένη χρεωστική κάρτα, η οποία θα αποθηκεύεται στο ψηφιακό πορτοφόλι του κινητού του κατόχου.

Τι είναι η Freedom Pass

Το μέτρο αφορά νέους από 18 έως 25 ετών στην Ελλάδα, στους οποίους θα δοθεί η προπληρωμένη κάρτα ύψους 150 ευρώ για στοχευμένες αγορές, που θα καλύπτει εισιτήρια για ταξίδια, διαμονή σε ξενοδοχεία και είσοδο σε μουσεία, συναυλίες, μνημεία. H κάρτα ελευθερίας ή freedom pass θα δημιουργείται με το ΑΜΚΑ κάθε νέου, που έχει κάνει το εμβόλιο κατά του κορονοϊού (έστω και την πρώτη δόση) ή θα εμβολιαστεί μέχρι το τέλος του 2021.

ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΗΤΙΚΑ