MY KTEO

Πέμπτη 8 Ιουλίου 2021

«Υποχρεωτική διενέργεια μοριακών τεστ pcr με προσωπική επιβάρυνση των εμβολιασμένων συμπολιτών μας που είναι συνοδοί ασθενών σε νοσοκομεία της χώρας»


Και ενώ η κυβέρνηση αναφέρεται σε «προνόμια» των εμβολιασμένων προκειμένου να πείσει και άλλους συμπολίτες μας να εμβολιαστούν με μικρή επιτυχία, το αλαλούμ και οι παλινωδίες στο θέμα των δυνατοτήτων και της πραγματικής «ελευθερίας» που τους προσφέρει με τον εμβολιασμό τους συνεχίζονται.

 

Σε νοσοκομεία της χώρας ζητείται διαπιστωμένα αρνητικό pcr test 24ώρου, προκειμένου και εμβολιασμένοι συμπολίτες μας να μπορέσουν να βρεθούν με τους ανθρώπους τους ως συνοδοί σε νοσηλεία μέσα στο νοσοκομείο. Αυτό δε που πρέπει να τονιστεί είναι ότι το κόστος αυτών των τεστ επιβαρύνει αποκλειστικά το συνοδό. Ενώ ο ασθενής ορθά υποβάλλεται σε pcr τεστ ερχόμενος στο νοσοκομείο, ο συνοδός θα πρέπει να το πληρώσει ο ίδιος. Για μια μέση νοσηλεία πχ 4 ημερών, ένας συνοδός ασθενούς -πέρα από την ταλαιπωρία- θα πρέπει να καταβάλλει και ένα ποσό περί τα 60 ευρώ ημερησίως.

 

Επειδή το συγκεκριμένο κόστος επιβαρύνει αποκλειστικά το συνοδό του ασθενούς, δυσχεραίνοντας και άλλο τη διαδικασία νοσηλείας σε χαλεπούς οικονομικά καιρούς

Επειδή εμβολιασμένος ή μη, ένας συνοδός είναι απαράδεκτο να επιβαρύνεται από ένα τόσο μεγάλο ποσό ημερησίως -πέρα από τη διαδικασία- προκειμένου να μπορέσει να παρασταθεί σε άνθρωπό του που νοσηλεύεται.

Επειδή επαναλαμβάνουμε από την αρχή της πανδημίας την ανάγκη να συνταγογραφούνται τα pcr τεστ για όσους τα χρειάζονται, προκειμένου να υπάρχει μια έγκυρη ανίχνευση του covid, ιδιαίτερα σε νοσοκομεία και χώρους όπου βρίσκονται ευπαθείς συμπολίτες μας,

Επειδή το επιχείρημα του κόστους για το δημόσιο δε δικαιολογείται, τη στιγμή που δόθηκαν κονδύλια για τα self-test, που και το δημόσιο ταμείο επιβάρυναν και κάποιο ουσιαστικό όφελος δεν είχαν, όπως αποδείχθηκε και από τη σταδιακή «απόσυρσή» τους.

 

Ερωτάται ο αρμόδιος Υπουργός:

 

• Προτίθεται να προχωρήσει στη συνταγογράφηση των μοριακών (pcr) test για τον κόβιντ, για όσους συμπολίτες μας είναι συνοδοί ασθενών ή τη διενέργειά τους από το νοσοκομείο, όπως γίνεται και για τον ασθενή;