MY KTEO

Σάββατο 17 Ιουλίου 2021

Τι ισχύει για εστίαση και take away: «Πόρτα» αν δεν γίνει ταυτοπροσωπία

 


Το υπ. Ανάπτυξης, το βράδυ της Παρασκευής έδωσε νέες διευκρινίσεις ως προς τα νέα μέτρα για τον κορωνοϊό που τίθενται εν ισχύ ειδικά για τη μέθοδο του take away.

Μετά την έκδοση της ΚΥΑ και ερωτήματα που τέθηκαν, ειδικά ως προς το take away, το υπουργείο Ανάπτυξης διευκρινίζει ότι πως όσον αφορά τους εξωτερικούς χώρους και το take away, ισχύει ό, τι ίσχυε έως σήμερα με τα υγειονομικά πρωτόκολλα αποστάσεων να παραμένουν σε εφαρμογή.

 

•Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του ΣΚΑΪ, οι πολίτες μπορούν να αγοράσουν τον καφέ τους και να τον πιούν καθισμένοι σε σκαμπό εξωτερικού χώρου, αλλά όχι όρθιοι.

•Παράλληλα, η είσοδος σε κλειστούς χώρους πραγματοποιείται πλέον μόνο με πιστοποιητικό εμβολιασμού, rapid ή PCR ή πιστοποιητικό νόσησης, που θα έχουν μαζί τους. Οι πολίτες καλούνται, επίσης, να έχουν μαζί τους έγγραφο ταυτοπροσωπίας (διαβατήριο ή ταυτότητα).

•Ο επιχειρηματίας ή υπάλληλος της επιχείρησης έχει νομικώς κατοχυρωμένο δικαίωμα να κάνει έλεγχο ταυτοπροσωπίας στους πελάτες που θέλουν να εισέλθουν.

 

Σημειώνεται ότι δεν χρειάζονται έγγραφα ταυτοπροσωπίας για παιδιά κάτω των 12 ετών, καθώς αρκεί η βεβαίωση του γονιού.

 

 

 

 

 

Τι αναφέρει η ΚΥΑ για εστίαση και ψυχαγωγία

 

 

Στην Κοινή Υπουργική Απόφαση «Έκτακτα μέτρα προστασίας της δημόσιας υγείας από τον κίνδυνο περαιτέρω διασποράς του κορωνοϊού COVID-19 στο σύνολο της Επικράτειας για το διάστημα από την Παρασκευή 16 Ιουλίου 2021 και ώρα 6:00 έως και τη Δευτέρα 26 Ιουλίου 2021 και ώρα 6:00», προβλέπεται ότι τα κέντρα διασκέδασης, συμπεριλαμβανομένων των κλειστών χωρών δεξιώσεων, των μουσικών σκηνών και των μπουάτ, θα λειτουργούν αποκλειστικά ως αμιγείς χώροι (ανοικτοί ή κλειστοί) μόνο για πλήρως εμβολιασμένους ή νοσήσαντες το τελευταίο εξάμηνο.