MY KTEO

Τρίτη 24 Αυγούστου 2021

Νέα μέτρα για τους ανεμβολίαστους: Πώς θα μπορούν να ταξιδεύουν από τις 13 Σεπτεμβρίου οι άνω των 12 ετών


Δέσμη μέτρων δημόσιας υγείας που αφορούν σε ανεμβολίαστους πολίτες και θα ισχύσουν από το φθινόπωρο, με στόχο την ανάσχεση της πανδημίας του κορωνοϊού, όπως ανακοίνωσε ο υπουργός Υγείας, Βασίλης Κικίλιας

Μεταξύ των μέτρων που ανακοινώθηκαν προβλέπονται και νέες οδηγίες για τους ανεμβολίαστους ταξιδιώτες. Συγκεκριμένα, σύμφωνα με όσα έγιναν γνωστά από τις 13 Σεπτεμβρίου μέχρι και τις 31 Μαρτίου 2022 για τους ανεμβολίαστους ταξιδιώτες προς όλους τους ηπειρωτικούς και νησιωτικούς προορισμούς με αεροπλάνο, πλοίο, τρένο και ΚΤΕΛ απαιτείται:

Ένα εργαστηριακό rapid test έως 48 ώρες πριν το ταξίδι για τους ενήλικους και τους ανήλικους 12-17 ετών
Self test για τους ανήλικους 5-12 ετών που πραγματοποιείται έως 48 ώρες πριν το ταξίδι αποκλειστικά σε ιδιωτικά διαγνωστικά κέντρα με δαπάνη του ταξιδιώτη 10 ευρώ / τεστ.
Αποδεικνύεται με υποχρεωτική επίδειξη βεβαίωσης αρνητική διάγνωσης από το gov.gr στο check-in κάθε μεταφορικού μέσου και έλεγχο γνησιότητας με την εφαρμογή covid free app από τον ιδιώτη

Συνεπώς, από τις 13 Σεπτεμβρίου σε δημόσιες δομές διάγνωσης covid οι ανεμβολίαστοι δεν θα μπορούν να κάνουν δωρεάν τεστ. Θα πρέπει δηλαδή να το πληρώνουν σε ιδιωτικά διαγνωστικά κέντρα. Οι κυρώσεις μη συμμόρφωσης είναι αναστολή εργασίας για εργαζόμενους, μη προσέλευσης στο σχολείο για μαθητές και απαγόρευση μετακίνησης για ταξιδιώτες.


iefimerida.gr