MY KTEO

Κυριακή 22 Αυγούστου 2021

Πολύ υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς (κατηγορία κινδύνου 4) αύριο για τον Νομό Ευβοίας


Σύμφωνα με τον Χάρτη Πρόβλεψης Κινδύνου Πυρκαγιάς της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας, προβλέπεται πολύ υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς (κατηγορία κινδύνου 4) για τον Νομό Εύβοιας την Δευτέρα 23 Αυγούστου 2021.

Ο μηχανισμός Πολιτικής Προστασίας της Π.Ε. Εύβοιας βρίσκεται σε πλήρη επιχειρησιακή ετοιμότητα.

Επισημαίνουμε ότι, σύμφωνα με την Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου της 05-08-2021 «Έκτακτα μέτρα για την αντιμετώπιση του κινδύνου πυρκαγιών» η οποία σύμφωνα με την υπ’αριθμ.1019/4/24-ιδ’ / 19-08-2021 Κοινή Υπουργική Απόφαση (ΦΕΚ 3877/Β) ανανεώθηκε και ισχύει έως την Παρασκευή 27 Αυγούστου 2021:

1. Απαγορεύεται, στο σύνολο της Επικράτειας και με οποιοδήποτε μέσο ή τρόπο, κάθε μετακίνηση, διέλευση ή παραμονή σε (α) περιοχές NATURA, (β) δάση, (γ) εθνικούς δρυμούς, (δ) αισθητικά δάση και (ε) άλση εντός οικιστικών ιστών.

2. Απαγορεύεται, στο σύνολο της Επικράτειας, κάθε υπαίθρια δραστηριότητα που μπορεί να προκαλέσει πυρκαγιά, όπως, ενδεικτικά, εργασίες ή δραστηριότητες που μπορεί να προκαλέσουν υπερθέρμανση (π.χ. οξυγονοκόλληση) ή περιλαμβάνουν καύση εύφλεκτης ύλης (π.χ. απορριμμάτων) ή ενέχουν κίνδυνο ανάφλεξης (π.χ. μελισσοκομία).

Τέλος, σε περίπτωση που κάποιος πολίτης αντιληφθεί πυρκαγιά, παρακαλείται να ειδοποιήσει αμέσως την Πυροσβεστική Υπηρεσία στον αριθμό κλήσης 199 και να ενημερώσει για το ακριβές σημείο.

Για περισσότερες πληροφορίες και οδηγίες αυτοπροστασίας από τους κινδύνους των δασικών πυρκαγιών, οι πολίτες μπορούν να επισκεφθούν την ιστοσελίδα της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας στην ηλεκτρονική διεύθυνση www.civilprotection.gr