MY KTEO

Πέμπτη 26 Αυγούστου 2021

Δημοτικό Συμβούλιο Ερέτριας: Χωρίς τη θετική ψήφο της αντιπολίτευσης ψηφίστηκε η 5η Αναμόρφωση Προϋπολογισμού που συμπεριελάμβανε την καταβολή αναδρομικά επιδομάτων και εξόδων αντιδημάρχων


Με τις ψήφους της Δημοτικής Αρχής εγκρίθηκε η 5η Αναμόρφωσης Προϋπολογισμού Δήμου Ερέτριας έτους 2021, το απόγευμα της Τετάρτης κατά τη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου. Οι παρατάξεις της αντιπολίτευσης δεν έδωσαν τη θετική τους ψήφο, αφού εξέφρασαν την αντίθεσή τους να δοθεί στην Αντιδήμαρχο Παναγιώτα Μπούγα το νοσοκομειακό επίδομα και μάλιστα αναδρομικά 2 ετών, δεδομένου ότι η κ. Μπούγα δεν προσέρχεται στην εργασία της από τότε που ανέλαβε τα καθήκοντά της στο Δήμο Ερέτριας. 

Εδώ βέβαια να τονιστεί ότι το λογιστήριο του κράτους έκρινε καθόλα νόμιμη την αξίωση της Αντιδημάρχου και το ποσό των 8.000,00 ευρώ περίπου θα πρέπει να της καταβληθεί από τα ταμεία του Δήμου. Επίσης στην ίδια αναμόρφωση προβλεπόταν  και η καταβολή των εξόδων παράστασης όλων των αντιδημάρχων.

Ο επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης Νίκος Γουρνής έκανε λόγο για παράνομη πράξη, ενώ οι επικεφαλής της ελάσσονος αντιπολίτευσης Αμφιτρίτη Αλημπατέ και Μπάμπης Καραβάς αναγνώρισαν την νομιμότητα της καταβολής του επιδόματος στην Αντιδήμαρχο, αλλά αναρωτήθηκαν αν είναι και ηθικό.

«Δεν είμαστε ακριβοπληρωμένοι» απάντησε ο Αντιδήμαρχος Κηρύκος Μπασινάς και υπογράμμισε ότι τη Αντιδήμαρχος το δικαιούται το επίδομα και με αναδρομική ισχύ.

Να σημειωθεί ότι η κ. Μπούγα δεν ήταν παρούσα στη συνεδρίαση για προσωπικούς λόγους.

Τελικά, η παράταξη του κ. Γουρνή δεν ψήφισε τους δυο κωδικούς που αφορούσαν στα αναδρομικά των αντιδημάρχων, ενώ η παράταξη της Αμφιτρίτης Αλημπατέ και της Ασημίνας Καραμπέτσου δεν ψήφισε όλη την Αναμόρφωση. Η παράταξη του Μπάμπη Καραβά δεν ψήφισε τον κωδικό για το επίδομα της Αντιδημάρχου, αλλά ψήφισε εκείνον για τα έξοδα παράστασης όλων των αντιδημάρχων.