MY KTEO

Τετάρτη 25 Αυγούστου 2021

Πυρόπληκτοι - Εύβοια: Οι τράπεζες τους ζητούν χρήματα ενώ έχουν ανασταλεί οι δανειακές υποχρεώσεις


Στα χαρτιά οι κυβερνητικές εξαγγελίες, «Τι θα γίνει, θα ασχολούνται οι πυρόπληκτοι με τους δικηγόρους; Είναι εξαγγελθείσα υποχρέωση».
Μία σοβαρή καταγγελία έρχεται στο φως, καθώς οι τράπεζες ζητούν χρήματα από τους πυρόπληκτους παρά το γεγονός ότι έχουν ανασταλεί με κυβερνητικές εξαγγελίες οι δανειακές υποχρεώσεις για πληττόμενους οφειλέτες.

Στις αρχές Αυγούστου ο πρωθυπουργός στα μέτρα ανακούφισης που ανακοίνωσε για πυρόπληκτους και υποσχέθηκε ότι θα ήταν χωρίς γραφειοκρατία, ανέφερε μεταξύ άλλων ότι οι κάτοικοι και επιχειρήσεις που χτυπήθηκαν από τη φωτιά απαλλάσσονται από δανειακές υποχρεώσεις τους, για έξι μήνες.

Ωστόσο στην πράξη δεν φαίνεται να τηρούνται οι κυβερνητικές επιταγές, αφού οι τράπεζες ζητούν την άμεση καταβολή των δόσεων.

Μιλώντας στο MEGA η δικηγόρος Αριάδνη Νούκα, σημείωσε ότι με επίσημη ανακοίνωσή της, η Ελληνική Ένωση Τραπεζών για τους πυρόπληκτους υπογράμμιζε ότι θα υπήρχε αναστολή καταβολής των δόσεων, είτε αφορούσε κεφάλαιο και τόκους είτε μόνο τόκους.

«Μετά από επικοινωνία πελάτη μου από την Εύβοια, η τράπεζα του έστειλε ένα έγγραφο, όπου υπάρχει η υποχρέωση καταβολής τόκων» σημείωσε η Αρ. Νούκα, κάνοντας λόγο ότι το δάνειο ήταν ανοιχτό.

Ουσιαστικά, δεν υπήρχε καμία αναστολή της υποχρέωσης καταβολής των δανειακών υποχρεώσεων.

Μάλιστα, ο συγκεκριμένος πληττόμενος, στις πυρκαγιές που σάρωσαν την Εύβοια, εκτός από το σπίτι του, έχασε και την επιχείρησή.

Τελικά, σύμφωνα με την Αριάδνη Νούκα, το εν λόγω ζήτημα διευθετήθηκε.

Ωστόσο, ελλοχεύει ο κίνδυνος για πολλές αντίστοιχες περιπτώσεις.

«Τι θα γίνει, θα ασχολούνται οι πυρόπληκτοι με τους δικηγόρους; Είναι εξαγγελθείσα υποχρέωση» τόνισε η δικηγόρος.