MY KTEO

Τρίτη 24 Αυγούστου 2021

Οριστικό: Το εμβόλιο θα γίνει υποχρεωτικό, οι ανακοινώσεις τον Σεπτέμβριο


Προς την κατεύθυνση της περαιτέρω επέκτασης της υποχρεωτικότητας του εμβολίου κινείται, σύμφωνα με πληροφορίες, η κυβέρνηση.

Ενώ η επέλαση της μετάλλαξης Δέλτα συνεχίζεται, τα κρούσματα αυξάνουν, όπως και οι εισαγωγές και διασωληνώσεις, ενώ ο αριθμός των θανάτων προκαλεί ανησυχία και καθώς τα δεδομένα δείχνουν ότι η συντριπτική πλειοψηφία όσων φθάνουν στις ΜΕΘ είναι ανεμβολίαστοι, η κυβέρνηση κινείται στην κατεύθυνση της περαιτέρω λήψης μέτρων προστασίας. Σήμερα ανακοινώνεται ένα πακέτο μέτρων που αφορά τους ανεμβολίαστους, ωστόσο η κυβέρνηση δεν θα μείνει σε αυτά.

Σύμφωνα με πληροφορίες, σήμερα, στον πρωινό καφέ στο Μαξίμου, τέθηκε ξανά το θέμα της λήψης μέτρων και αποφασίστηκε η επέκταση του μέτρου της υποχρεωτικότητας του εμβολίου. Οι ανακοινώσεις εκτιμάται ότι θα γίνουν στα μέσα Σεπτεμβρίου.

Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι η επέκταση του μέτρου της υποχρεωτικότητας του εμβολίου θα αφορά στο δημόσιο τομέα και το στρατό, με τις ακριβείς ομάδες για τις οποίες θα γίνει υποχρεωτικό το εμβόλιο να είναι ακόμη σε επεξεργασία από τους ειδικούς.

Κυβερνητικές πηγές ανέφεραν μάλιστα ότι η χθεσινή απόφαση του αμερικανικού FDA που έδωσε οριστική έγκριση του Pfizer δείχνει το δρόμο προς την υποχρεωτικότητα του εμβολίου.

Παράθυρο για επέκταση του υποχρεωτικού εμβολιασμού, άφησε χθες και ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιάννης Οικονόμου και σε άλλες κατηγορίες εργαζομένων στον δημόσιο τομέα μετά τους υγειονομικούς και τους εργαζόμενους σε μονάδες φροντίδας ηλικιωμένων, καθώς «η κυβέρνηση θα κάνει ότι χρειαστεί προκειμένου να αποτρέψουμε κάθε κίνδυνο», όπως είπε χαρακτηριστικά.

Τζανάκης: Να επεκταθεί η υποχρεωτικότητα του εμβολιασμού
Λίγο νωρίτερα σήμερα, υπέρ της υποχρεωτικότητας του εμβολιασμού και σε άλλους τομείς τάχθηκε ο Νίκος Τζανάκης.

Ο Νίκος Τζανάκης υποστήριξε ότι θα πρέπει ο υποχρεωτικός εμβολιασμός να προχωρήσει και σε άλλους τομείς, τονίζοντας ότι θα πρέπει να ξεκινήσει από τον κρατικό μηχανισμό φέρνοντας σαν παράδειγμα τους αστυνομικούς και όσους υπηρετούν στον στρατό.

Ο καθηγητής Πνευμονολογίας πρόσθεσε ότι ο εμβολιασμός θα πρέπει να γίνει υποχρεωτικός και σε τομείς του ιδιωτικού τομέα, αναφέροντας καταστήματα και υπηρεσίες υγειονομικού ενδιαφέροντος.


iefimerida.gr