MY KTEO

Δευτέρα 23 Αυγούστου 2021

Γιατί είναι σημαντικό να μάθετε να τρώτε αργά και σωστά


Η απόλαυση του φαγητού είναι απαραίτητο συστατικό στην καθημερινότητά μας και συμβάλλει στην ποιότητα της ζωής μας.

Ο τρόπος που τρώμε επηρεάζει την γευστική ικανοποίηση, αλλά και τη διαδικασία της πέψης. Αναμφίβολα με τους γρήγορους ρυθμούς της εποχής μας, οι περισσότεροι τρώνε γρήγορα και σε ακατάλληλο περιβάλλον.

Ο οργανισμός μας χρειάζεται περίπου 20 λεπτά για να αρχίσει να καταλαβαίνει ότι είναι πλήρης από άποψη φαγητού και το να τρώμε πολύ γρήγορα μας κάνει επιρρεπείς στην υπερφαγία και δυνητικούς στο να πάρουμε κιλά.

Πώς όμως να το κάνετε αυτό;

Πρέπει να βάλετε το φαγητό σας σε ένα πιάτο και να αφιερώσετε χρόνο στο να το φάτε, κάτι το οποίο κάνει το γεύμα σας σαν μία ξεχωριστή διαδικασία και όχι σαν κάτι που κάνετε ανάμεσα στις απαντήσεις των emails και στο παιχνίδι που παίζετε στο κινητό σας.

Πριν αρχίστε να τρώτε, κλείστε τις ηλεκτρονικές σας συσκευές. Το να μην έχετε συσκευές που να σας αποσπούν την προσοχή, σας βοηθάει να δώσετε προσοχή στο φαγητό σας. Ίσως να φανεί λίγο ψυχαναγκαστικό, αλλά προσπαθήστε να μασάτε το λιγότερο 10 φορές την κάθε μπουκιά, αφήνοντας το πιρούνι κάτω ανάμεσα από κάθε πιρουνιά. Η λογική εδώ είναι ότι όσο περισσότερο γεύεστε την αίσθηση του φαγητού σας, τόσο περισσότερο θα έχετε την αίσθηση ότι χορταίνετε.

Τέλος, εάν συνεχίσετε να τρώτε πολύ γρήγορα, αρχίστε να σπάτε το γεύμα σας σε μικρότερα γεύματα καθ’ όλη  τη διάρκεια της ημέρας. Υπάρχει περίπτωση να τρώτε τόσο γρήγορα επειδή νιώθετε λαιμαργία, πράγμα που δείχνει ότι έχετε ανάγκη να τρώτε με μεγαλύτερη συχνότητα.


govastileto.gr