Evia Top: Εστίαση – Τα ευτράπελα με τα νέα μέτρα

ΚΤΕΟ ΒΑΡΔΑΚΩΣΤΑΣ

Πέμπτη, 26 Αυγούστου 2021

Εστίαση – Τα ευτράπελα με τα νέα μέτρα


Τα νέα μέτρα που θα ισχύσουν στην εστίαση και στους χώρους διασκέδασης από τις 13 Σεπτέμβρη, έχουν προκαλέσει «πονοκέφαλο» στους επαγγελματίες του κλάδου που δεν κρύβουν την ανησυχία τους για το πως θα εφαρμοστεί το  «φρένο» στους ανεμβολίαστους, αλλά και για τη βιωσιμότητα των επιχειρήσεών τους με το νέο καθεστώς. Την ίδια στιγμή οι εργαζόμενοι του κλάδου δεν κρύβουν την οργή τους για το ότι θα χρειαστεί να επωμιστούν το κόστος των rapid test ενώ και οι πολίτες αντιδρούν κάνοντας λόγο για ανεπίτρεπτους διαχωρισμούς.

 

Τα ευτράπελα των νέων μέτρων

Τα θολά σημεία στις εξαγγελίες δημιουργούν έντονο προβληματισμό. Πρώτον, υπάρχει η αντίφαση ότι ενώ  το εμβόλιο δεν είναι υποχρεωτικό για τους εργαζόμενους της εστίασης, δεν ισχύει το ίδιο για τους πελάτες. Έτσι για παράδειγμα, ανεμβολίαστος εργαζόμενος στην κουζίνα ενός εστιατορίου μπορεί να προσέρχεται στη δουλειά του με αρνητικό rapid test, αλλά δεν μπορεί να πάει στο ρεπό του να πιει έναν καφέ ή να φάει κάπου.

 

Δεύτερον υπάρχει το κενό του τι θα θεωρηθεί ανοιχτός ή κλειστός χώρος. Οι επαγγελματίες ζητούν διευκρινήσεις εάν οι σκεπαστοί χώροι στο εξωτερικό των μαγαζιών θα θεωρηθούν κλειστοί ή ανοιχτοί χώροι. Πολλές επιχειρήσεις κυρίως ταχυφαγεία, δεν διαθέτουν τραπέζια σε κλειστούς χώρους, αλλά έχουν σκέπαστρα ή άλλες κατασκευές οι οποίες θα μπορούσαν να θεωρηθούν κλειστοί χώροι, και να αποκλείονται οι ανεμβολίαστοι.

 

Τρίτον, οι πελάτες που θα υφίστανται τις ερωτήσεις για το αν είναι ή όχι εμβολιασμένοι, είναι δεδομένο ότι θα ρωτούν και αυτοί με τη σειρά τους, τους εργαζόμενους και τους επαγγελματίες το ίδιο. Όπως αναφέρουν επαγγελματίες αυτό συμβαίνει ήδη, γεγονός που δημιουργεί συχνά δυσάρεστες καταστάσεις.