MY KTEO

Δευτέρα 23 Αυγούστου 2021

Η Απόδοση της Θεομητορικής Εορτής της Κοιμήσεως της Θεοτόκου στην Ιερά Μητρόπολη Καρυστίας

Με λαμπρότητα και βάση των υγειονομικών διατάξεων εορτάσθηκε 22 και 23 Αυγούστου η  Απόδοση της Θεομητορικής Εορτής της Κοιμήσεως της Θεοτόκου με επίκεντρο της εορτής την φερώνυμο

σεβασμία Ιερά Μονή Κοιμήσεως Ματζάρη Οξυλίθου Κύμης  όπου έλαβαν χώρα οι λατρευτικές εκδηλώσεις επι τη εορτή της αποδόσεως της εορτής.







Στον Πανηγυρικό Εσπερινό χοροστάτησε  ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Καρυστίας και Σκύρου κ. Σεραφείμ πλαισιούμενος απο τον Πανοσ Αρχιμ Χριστοφό Νάνο εφημέριο ιερού ναού Κοιμήσεως της Θεοτόκου Παναγίτσα Παλαιού Φαλήρου της Ιεράς Μητροπόλεως Νέας Σμύρνης τον Γενικό Αρχιερατικό Επίτροπο Πρωτοπρ Ελευθέριο Σταμπέλο  και των Διακόνων Στυλιανού Πεταχτή και Πρόδρομου Γκέγκε.

Τον θείο λόγο κήρυξε και ευχήθηκε καταλλήλως στους πιστούς  ο Σεβασμιώτατος κ. Σεραφείμ  και προέστη των Εγκωμίων επι του Επιταφείου της Παναγίας.

Τους ύμνους απέδωσε ο Σεβασμιώτατος κ. Σεραφείμ με τον Διάκονο Αναστάσιο Σταματίου  και τον αυτάδελφο του Γεώργιο Σταματίου εκ Κληματαρίου Οξυλίθου καταγομένων.

Την δε κυριώνυμο ημέρα της εορτής στο καθολικό της ιεράς μονής  χοροστάτησε του Όρθρου και προεξήρχε της Αρχιερατικής Θείας Λειτουργίας επι του Επιταφείου της Παναγίας ς ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Καρυστίας κ. Σεραφείμ με συλλειτουργούς τον Πρωτοσύγκελλο Πανοσ Αρχιμ Νικόδημο Πόγκα τους Πανοσ Αρχίμ Χριστοφόρο Νάνο  Αντώνιο Αγγελόπουλο και των Διακόνων Αναστασίου Σταματίου Στυλιανού Πεταχτή και Πρόδρονου Γκέγκε.

Καθώς επίσης παρέστησαν μοναστικές αδελφότης εκ των ιερών μονών Μεταμορφώσεως Κύμης και Αγίου Αντωνίου Αχλαδερής.

Μετά το πέρας της Θείας Ευχαριστιας ο Σεβασμιώτατος κ. Σεραφείμ ευχήθηκε καταλλήλως προς όλους τους πιστούς και ακολούθως ετέλεσε τρισάγιο επι του τάφου της μακαριστής Καθηγουμένης της ιεράς μονής Μακρίνης Μοναχής.

Τους ύμνους απεδωσε κ. Γεώργιος Σταματίου  Λαμπδάριος Ιερού Ναού  Κοιμήσεως της Θεοτόκου Παναγίτσα Άνω Καλαμίου της Ιεράς Μητροπόλεως Νέας Σμύρνης με την συμμετοχή και άλλων ιεροψαλτών.

Φωτογραφίες Μάριος Μυλωνάς

Δημήτριος Πετρογιάννης..