MY KTEO

Τρίτη 24 Αυγούστου 2021

Μέτρα για τους ανεμβολίαστους: Τι ισχύει για μαθητές, φοιτητές, εκπαιδευτικούς, ποιοι θα πληρώνουν το τεστ


Αυτά είναι τα μέτρα για ανεμβολίαστους μαθητές, φοιτητές και εκπαιδευτικούς, όπως τα εξήγγειλε το μεσημέρι της Τρίτης 24 Αυγούστου ο υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας.

Οι ανεμβολίαστοι εκπαιδευτικοί και ακαδημαϊκοί, όπως ανέφερε ο κ. Κικίλιας, θα πρέπει να κάνουν 2 εργαστηριακά rapid tests αντιγόνου την εβδομάδα.

Αυτά θα πρέπει να πραγματοποιούνται αποκλειστικά σε ιδιωτικά διαγνωστικά κέντρα με δαπάνη του εργαζομένου, 10 ευρώ το τεστ. Αποδεικνύεται με ψηφιακή βεβαίωση αρνητικού τεστ από το gov.gr και ελέγχεται υποχρεωτικά με την εφαρμογή covid free app από τον εργοδότη ή σύμφωνα με τις εκπαιδευτικές αρχές.
Όσον αφορά στους μαθητές, υποχρεωτικά είναι τα 2 self test την εβδομάδα που διατίθενται δωρεάν από το κράτος και δηλώνονται υποχρεωτικά στην πλατφόρμα self-testing.gov.gr.

Σχετικά με τους φοιτητές, υπάρχει υποχρέωση για 2 εργαστηριακά rapid tests αντιγόνου ή pcr την εβδομάδα, αποκλειστικά σε ιδιωτικά διαγνωστικά κέντρα με δαπάνη του φοιτητή έναντι 10 ευρώ και αποδεικνύεται με ψηφιακή βεβαίωση αρνητικού τεστ από το gov.gr και ελέγχεται με την εφαρμογή covid free app από τις αρχές των πανεπιστημίων.



iefimerida.gr