Evia Top: Η συνταγή της ημέρας: Γαλοπούλα φιλέτο με γλυκόξινη μαρινάδα

ΚΤΕΟ ΒΑΡΔΑΚΩΣΤΑΣ

Πέμπτη, 26 Αυγούστου 2021

Η συνταγή της ημέρας: Γαλοπούλα φιλέτο με γλυκόξινη μαρινάδα


Υλικά Συνταγής:
Για την γαλοπούλα
500 γραμ. φιλέτο γαλοπούλα ή κοτόπουλο
1/4 φλ. ελαιόλαδο
6 λιαστές ντομάτες
2 κ.σ. σάλτσα σόγιας
4 κ.σ. κρέμα βαλσαμικό
1 κ.γλ. αποξηραμένη ρίγανη
1 σκ. σκόρδο
1 κ.γλ. μέλι
φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Για τη σαλάτα caprese
10 ντοματίνια
1 μπάλα φρέσκια μοτσαρέλα ή μπουράτα
3 κ.σ. ψιλοκομμένο φρέσκο βασιλικό
1/4 φλ. ελαιόλαδο
2 πρέζες ανθό αλατιού
1 ματσάκι ρόκα 

Εκτέλεση:
Κόβουμε φιλέτο γαλοπούλας σε λεπτές φέτες. Το βάζουμε σε μπολ. Βάζουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά στο μπλέντερ και τα χτυπάμε να γίνουν κρέμα. Περιχύνουμε τη γαλοπούλα. Αφήνουμε σκεπασμένο στο ψυγείο για 1 ώρα το λιγότερο. Όσο πιο πολύ το αφήσουμε τόσο πιο ωραίο θα γίνει.

Το ψήνουμε σε γκριλιέρα για 3′- 4′ από κάθε πλευρά. Εναλλακτικά ψήνουμε στο φούρνο σε ταψάκι στρωμένο με λαδόκολλα στους 200ºC για 15′.

Ετοιμάζουμε τη σαλάτα. Πλένουμε, στεγνώνουμε και κόβουμε τα ντοματίνια στη μέση. Σπάμε τη μοτσαρέλα με τα χέρια σε ακανόνιστα κομμάτια.

Χτυπάμε στο μπλέντερ το βασιλικό με το ελαιόλαδο. Σουρώνουμε το λάδι βασιλικού σε ψιλή σήτα. Περιχύνουμε  τα ντοματίνια και την μοτσαρέλα. Πασπαλίζουμε ανθό αλατιού και τρίβουμε μπόλικο πιπέρι.

Λαδώνουμε ελαφρά την ρόκα. Την απλώνουμε σε πιάτο. Στρώνουμε επάνω τα ντοματίνια και τη μοτσαρέλα. Περιχύνουμε με το υπόλοιπο λάδι βασιλικού. Αν θέλουμε ραντίζουμε με λίγες σταγόνες μπαλσάμικο. Τρίβουμε μπόλικο πιπέρι.


argiro.gr