MY KTEO

Κυριακή 22 Αυγούστου 2021

Ζητά στήριξη η εστίαση


Ένας από τους κλάδους που έχουν επηρεαστεί πολύ αρνητικά, τόσο από τα συνεχή lockdown όσο και από τον διαχωρισμό ανάμεσα σε εμβολιασμένους και ανεμβολίαστους, είναι αυτός της εστίασης. Ο πρόεδρος της ΓΣΕΒΕΕ, Γιώργος Καββαθάς, με δηλώσεις του στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ΣΚΑΪ υπογράμμισε πως θα πρέπει ο κλάδος να στηριχθεί αλλιώς θα αντιμετωπίσει εκ νέου σοβαρά προβλήματα.

 

«Τα μέτρα που αποκλείουν τους μη εμβολιασμένους, δημιουργούν νέα προβλήματα στον κλάδο. Θα πρέπει να υπάρξουν μέτρα στήριξης του κλάδου καθώς σε διαφορετική περίπτωση θα οδηγηθούμε σε λουκέτα και σε απώλεια θέσεων εργασίας», τόνισε.

 

Σε ερώτηση για το αν είναι σύμφωνος με τον διαχωρισμό, υπογράμμισε πως «Δεν είναι εύκολο να συμφωνήσουμε με τα μέτρα, διότι για εμάς είναι η αυτού μεγαλειώτης ο πελάτης. Όταν έχεις δαπανήσει χρόνο και χρήμα για να προσελκύσεις τον πελάτη, δεν μπορείς να παίξεις τον ρόλο του αστυνόμου και να του πεις "δεν θα μπεις γιατί δεν είσαι εμβολιασμένος". Είναι δύσκολο να διαχωρίζεις ή να επιλέγεις τον πελάτη σου. Παράλληλα, αυξάνεται το κόστος λειτουργίας της επιχείρησης».