MY KTEO

Δευτέρα 23 Αυγούστου 2021

Συνάντηση Θανάση Ζεμπίλη με τον Γ.Γ. Υποδομών κ. Γ. Καραγιάννη


Συνάντηση με τον Γενικό Γραμματέα Υποδομών κ. Γιώργο Καραγιάννη πραγματοποίησε σήμερα το πρωί ο Βουλευτής Εύβοιας κ. Θανάσης Ζεμπίλης. Κατά την συνάντηση, ο κ. Ζεμπίλης ζήτησε την επίσπευση για την ολοκλήρωση και των τελευταίων αυτοψιών που διενεργούνται στις πυρόπληκτες περιοχές από μηχανικούς του Υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών σε κατοικίες, επαγγελματικούς χώρους, αποθήκες, στάβλους κλπ, ώστε να προχωρήσει γρήγορα η καταβολή των αποζημιώσεων.

Μέχρι και σήμερα 23/8/2021, έχουν πραγματοποιηθεί συνολικά 888 αυτοψίες. Συγκεκριμένα:

- στο Δήμο Μαντουδίου - Λίμνης - Αγίας Άννας έχουν πραγματοποιηθεί 688 αυτοψίες όπου 113 κατοικίες έχουν χαρακτηριστεί μη κατοικήσιμες (κόκκινες)

- στο δήμο Ιστιαίας - Αιδηψού έχουν πραγματοποιηθεί 200 αυτοψίες όπου 56 κατοικίες έχουν χαρακτηριστεί κόκκινες.

Περαιτέρω, ο κ. Ζεμπίλης αναφέρθηκε στην αναγκαιότητα της κατασκευής του Βόρειου οδικού άξονα, σε συνέχεια της παράκαμψης Χαλκίδας, Αρτάκης, Ψαχνών. Ο Βουλευτής Ευβοίας υπογράμμισε ότι η κατασκευή του Βόρειου Οδικού Άξονα αποτελεί την βασικότερη προϋπόθεση ανασυγκρότησης και βασικός πυλώνας ανάπτυξης της βόρειας Εύβοιας. Κατά την συζήτηση με τον Γ.Γ. Υποδομών, επανήλθε στο πάγιο αίτημά του, που έχει καταθέσει κατά καιρούς με Ερωτήσεις και παρεμβάσεις στον Υπουργό Υποδομών και Μεταφορών κ. Κώστα Καραμανλή, με το οποίο αιτείται την άμεση χρηματοδότηση και επικαιροποίηση της μελέτης του Βόρειου Οδικού Άξονα, προκειμένου να προχωρήσει η δημοπράτηση του έργου. Σύμφωνα με τον Θανάση Ζεμπίλη, ο οδικός άξονας της Βόρειας Εύβοιας αποτελεί μέρος του Αναλυτικού ΔΔ και εξυπηρετεί περιοχές της Εύβοιας, οι οποίες σήμερα έχουν χαμηλή ή πολύ χαμηλή προσβασιμότητα.

 

Ο Ε.Ο.77, μήκους 143 χλμ., που διασχίζει πολλές κοινότητες και μικρούς οικισμούς, θεωρείται μια οδική αρτηρία περιορισμένης επάρκειας για να καλύψει τις σύγχρονες ανάγκες μετακίνησης ανθρώπων και διακίνησης αγαθών. Αποτέλεσμα είναι να καθίσταται δυσχερής η συγκοινωνία μεταξύ Δημοτικών Ενοτήτων της Βόρειας και Βορειοκεντρικής Εύβοιας, αλλά και η προσέγγιση της πρωτεύουσας του Νομού από τα δύσβατα και απομακρυσμένα χωριά των περιοχών αυτών. Έτσι το συγκεκριμένο έργο πέραν των άλλων θα συμβάλει στην οικονομική ανάπτυξη της Βόρειας Εύβοιας, επειδή εξυπηρετεί την μεταφορά των παραγόμενων προϊόντων (αγροτικών και βιομηχανικών) και θα διευκολύνει την υψηλή τουριστική κίνηση προς τις δημοφιλείς παραλίες και τους αξιόλογους αρχαιολογικούς – ιστορικούς – πολιτιστικούς προορισμούς των περιοχών.  

 

Τέλος, ο Θανάσης Ζεμπίλης ζήτησε να προχωρήσουν γρήγορα οι διαδικασίες και η υλοποίηση των μεγάλων και απαραίτητων αντιπλημμυρικών έργων, ώστε να αποφύγουμε τα πλημμυρικά φαινόμενα.