MY KTEO

Τετάρτη 25 Αυγούστου 2021

Ποιοι ιδιώτες θα βοηθήσουν στην έκδοση για τις συντάξεις από αρχές Οκτωβρίου


Στις αρχές Οκτωβρίου εκτιμάται ότι θα πιάσουν δουλειά οι πρώτοι 1.200 πιστοποιημένοι ιδιώτες δικηγόροι, λογιστές και φοροτεχνικοί ώστε να συνδράμουν στην προσπάθεια του υπουργείου Εργασίας και του ΕΦΚΑ για δραστικό περιορισμό των εκκρεμών αιτήσεων συνταξιοδότησης.

Συνολικά, εκδήλωσαν ενδιαφέρον 3.600 δικηγόροι και λογιστές με τους πρώτους να παρακολουθούν ειδικά σεμινάρια προκειμένου να λάβουν τη σχετική πιστοποίηση. Όσοι δικηγόροι και λογιστές υπέβαλαν αίτηση και δεν πιστοποιήθηκαν σε αυτόν τον κύκλο, θα μπορούν να πιστοποιηθούν σε επόμενους κύκλους εκπαίδευσης – πιστοποίησης.

Η εκπαίδευση έχει διάρκεια ενός μηνός και θα πραγματοποιηθεί τόσο μέσω διαδραστικής διαδικτυακής πλατφόρμας (Moodle) στον ιστότοπο howto.gov.gr, όσο και με διαδικτυακά μαθήματα σε πραγματικό χρόνο. Οι εξετάσεις θα πραγματοποιηθούν στο τέλος Σεπτεμβρίου οπότε και οι επιτυχόντες θα ενταχθούν στο Ειδικό Μητρώο Πιστοποιημένων Επαγγελματιών.

Συνεπώς, οι ασφαλισμένοι θα μπορούν από τον Οκτώβριο κιόλας να απευθυνθούν σε αυτούς τους πιστοποιημένους ιδιώτες, ώστε να αναλάβουν την έκδοση της σύνταξής τους είτε κύριας είτε επικουρικής.



Newmoney.gr