MY KTEO

Τρίτη 24 Αυγούστου 2021

Συνάντηση Θανάση Ζεμπίλη με τον Υπουργό Οικονομικών Χρήστο Σταϊκούρα για την Βόρεια Εύβοια


Συνάντηση με τον Υπουργό Οικονομικών κ. Χρήστο Σταϊκούρα πραγματοποίησε σήμερα το μεσημέρι ο Βουλευτής Εύβοιας κ. Θανάσης Ζεμπίλης. Κατά τη συνάντηση, ο Βουλευτής Ευβοίας τόνισε ότι τα μέτρα που έχουν ανακοινωθεί από το Υπουργείο Οικονομικών είναι προς τη σωστή κατεύθυνση, ως πρώτη κρατική αρωγή, ωστόσο σε επόμενο στάδιο θα πρέπει να υπάρξει ανάλογη μέριμνα και ως προς την απώλεια του εισοδήματος των επαγγελματιών της περιοχής.

Στο πλαίσιο της συζήτησης μεταξύ Υπουργού και Βουλευτή, συζητήθηκαν και εξετάστηκαν λύσεις για την ανασυγκρότηση της περιοχής και την τόνωση της τοπικής οικονομίας, ιδιαίτερα με την επίσπευση των αποζημιώσεων των πυρόπληκτων κατοίκων χωρίς καθυστερήσεις και γραφειοκρατικά εμπόδια. Προς αυτήν την κατεύθυνση, ο κ. Ζεμπίλης αξίωσε και την τακτοποίηση των εκκρεμών υποθέσεων αποζημίωσης από την θεομηνία του «Ζορμπά», που είχε πλήξει την περιοχή. Επίσης, ο κ. Ζεμπίλης μεταφέροντας αιτήματα φορέων της περιοχής, ζήτησε να εξεταστεί σε δεύτερο χρόνο η αναστολή καταβολής  των φορολογικών υποχρεώσεων για ένα χρόνο, αντί για έξι μήνες, η αναστολή των απολύσεων για έξι μήνες, η επιδότηση των δόσεων των επιχειρηματικών δανείων για τουλάχιστον ένα χρόνο, στα πρότυπα του Προγράμματος “Γέφυρα”, καθώς και η αναστολή των πλειστηριασμών - ως οριζόντιο μέτρο - για όλη την περιοχή της Β. Εύβοιας και για ικανό χρονικό διάστημα.   

Περαιτέρω, ο Θανάσης Ζεμπίλης έθεσε και το θέμα της ρύθμισης των πυρόπληκτων δανείων των επιχειρήσεων ολόκληρης της Εύβοιας, για τα οποία μέχρι σήμερα οι τράπεζες δεν εγκρίνουν τα αιτήματα των δανειοληπτών για ρύθμιση των οφειλών τους. 

Ο Υπουργός συμφώνησε ότι είναι απαραίτητη η οικονομική ενίσχυση των κατοίκων που επλήγησαν από τις καταστροφικές πυρκαγιές και δεσμεύτηκε να εξετάσει τα αιτήματα του Βουλευτή.