MY KTEO

Δευτέρα 23 Αυγούστου 2021

Δήλωση Γ. Μαρίνου, μέλους του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ και βουλευτή Εύβοιας για τη φωτιά στο Μαρμάρι


Ο Γ. Μαρίνος επισπεύτηκε σήμερα το μέτωπο της φωτιάς και τις πληγείσες περιοχές στο Μαρμάρι, όπου έκανε και την παρακάτω δήλωση:

Η εγκληματική πολιτική που έχει τραγικές συνέπειες για το λαό της χώρας μας, για το λαό της Βόρειας και κεντρικής Εύβοιας που κατέκαψε η πυρκαγιά πρόσφατα τεράστιες εκτάσεις, συνεχίζεται με οδυνηρές συνέπειες και σε άλλες περιοχές όπως αυτή που ζούμε σήμερα στην περιοχή της νότιας Εύβοιας, στο Μαρμάρι. Η εγκληματική πολιτική που αντιμετωπίζει τη γη ως εμπόρευμα, που παραχωρεί τη γη σε μεγάλα συμφέροντα, στην «πράσινη ανάπτυξη» φέρνει τις τραγικές συνέπειες και στην περιοχή της νότιας Εύβοιας. Αυτό ζούμε σήμερα.

Διαπιστώθηκε για άλλη μία φορά η έλλειψη συντονισμού και κυρίως η έλλειψη μέτρων προστασίας της περιοχής, η έλλειψη μέτρων πρόληψης, η έλλειψη αντιπυρικών ζωνών και αγροτικών δρόμων. Συνολικά και αυτή τη φορά, είναι εμφανέστατες οι ελλείψεις σε πυροσβεστικά μέσα κυρίως επίγεια, σε προσωπικό και εξοπλισμό.

Στην περιοχή του Μαρμαρίου και γενικότερα υπάρχει ένα πολύ σημαντικό θέμα. Όταν η κυβέρνηση και ο κρατικός μηχανισμός ανακοινώνουν ότι η Εύβοια είναι στο κόκκινο, ότι η νότια Εύβοια είναι στο κόκκινο και υπάρχουν τόσο σοβαροί κίνδυνοι για πυρκαγιά πρέπει να απαντήσουν: Τι μέτρα πήρε για την προφύλαξη των κατοίκων της περιοχής; Τι μέτρα πήρε για να αντιμετωπίσει αυτούς τους κινδύνους; Γιατί όταν χαρακτηρίζεται μία περιοχή ως κόκκινη αυξάνεις τις περιπολίες, παίρνεις πρόσθετα μέτρα. Επομένως, η αναφορά στον χαρακτηρισμό ως κόκκινων περιοχών λόγω κυρίως του ανέμου που πνέει και στην νότια Εύβοια είναι υποκριτικός. Δεν συνοδεύτηκε από τα αναγκαία μέτρα.

Το Κομμουνιστικό Κόμμα της Ελλάδας έδωσε το παρόν του επέμεινε από την αρχή για τη λήψη μέτρων πρόληψης και βεβαίως την άμεση παρέμβαση των μέσων πυρόσβεσης και σε αυτό επιμένουμε μέχρι τώρα να παρθούν όλα τα αναγκαία μέτρα για να αντιμετωπιστεί κάθε περίπτωση αναζωπύρωσης. Ο λαός να είναι σε επαγρύπνηση γιατί όπως έχουμε σημειώσει μόνο ο λαός μπορεί σώσει το λαό.