MY KTEO

Σάββατο 21 Αυγούστου 2021

Ανοιχτοί οι αρχαιολογικοί χώροι της Εύβοιας για την Αυγουστιάτικη πανσέληνο

 


Το Υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού διοργανώνει για μία ακόμη χρονιά τις εκδηλώσεις της Αυγουστιάτικης Πανσελήνου προσφέροντας τους αρχαιολογικούς χώρους και τα μουσεία στο κοινό με ελεύθερη είσοδο για να απολαύσουν το φως του φεγγαριού, την Κυριακή 22 Αυγούστου.

 

Αύριο Κυριακή 22 Αυγούστου 2021, 120 αρχαιολογικοί χώροι και μουσεία σε όλη τη χώρα θα υποδεχθούν το κοινό για να θαυμάσει την Πανσέληνο. Πενήντα δύο από αυτούς θα φιλοξενήσουν ποικίλες εκδηλώσεις. Στην Εύβοια οι αρχαιολογικοί χώροι που θα είναι ανοικτοί είναι οι εξής:

 

 

 

ΝΕΟ ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΚΟ ΜΟΥΣΕΙΟ ΧΑΛΚΙΔΑΣ “ΑΡΕΘΟΥΣΑ” – Μουσική εκδήλωση στον αύλειο χώρο του Μουσείου. Το Μουσείο θα παραμείνει ανοικτό για το κοινό, από 20:00 έως 24:00.

ΦΡΟΥΡΙΟ ΚΑΡΑΜΠΑΜΠΑ – Ο χώρος θα παραμείνει ανοικτός για το κοινό, χωρίς τη διοργάνωση εκδήλωσης από 20:00 έως 24:00.

ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΚΟ ΜΟΥΣΕΙΟ ΕΡΕΤΡΙΑΣ – Το Μουσείο θα παραμείνει ανοικτό για το κοινό, χωρίς τη διοργάνωση εκδήλωσης από 20:00 έως 24:00.

ΕΡΕΤΡΙΑ ΝΑΟΣ ΔΑΦΝΗΦΟΡΟΥ ΑΠΟΛΛΩΝΑ – Ο χώρος θα παραμείνει ανοικτός για το κοινό, χωρίς τη διοργάνωση εκδήλωσης από 20:00 έως 24:00.

ΕΡΕΤΡΙΑ ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ ΔΥΤΙΚΗΣ ΣΥΝΟΙΚΙΑΣ Ο χώρος θα παραμείνει ανοικτός για το κοινό, χωρίς τη διοργάνωση εκδήλωσης από 20:00 έως 24:00.

ΚΑΡΥΣΤΟΣ ΜΠΟΥΡΤΖΙ Σύντομη αναφορά στην ιστορία της Καρύστου στους Μεσαιωνικούς χρόνους. Ανάγνωση παραμυθιού για το Castello Rosso. Ελεύθερη είσοδος από 20:00 έως 24:00.

ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΚΟ ΜΟΥΣΕΙΟ ΚΑΡΥΣΤΟΥ Το Μουσείο θα παραμείνει ανοικτό για το κοινό, χωρίς τη διοργάνωση εκδήλωσης από 20:00 έως 24:00.

ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΚΟ ΜΟΥΣΕΙΟ ΣΚΥΡΟΥ Το Μουσείο θα παραμείνει ανοικτό για το κοινό, χωρίς τη διοργάνωση εκδήλωσης από 20:00 έως 24:00.

ΣΚΥΡΟΣ, ΦΟΥΡΚΑ. ΝΑΟΣ ΑΠΟΛΛΩΝΑ Μουσική εκδήλωση σε συνεργασία με το Δήμο Σκύρου. Ο χώρος θα παραμείνει ανοικτός για το κοινό,από 20:00 έως 24:00.

ΣΚΥΡΟΣ. ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ ΚΑΣΤΡΟΠΟΛΙΤΕΙΑΣ Ο χώρος θα παραμείνει ανοικτός για το κοινό, χωρίς τη διοργάνωση εκδήλωσηςαπό 20:00 έως 24:00.

Οι εκδηλώσεις και η επίσκεψη του κοινού στους αρχαιολογικούς χώρους και τα μουσεία θα διεξαχθούν σύμφωνα με τα ισχύοντα πρωτόκολλα ασφαλείας που έχουν καταρτισθεί για κάθε αρχαιολογικό χώρο και μουσείο στο πλαίσιο περιορισμού διασποράς του κορωνοιού  COVID 19  και σύμφωνα με τα ισχύοντα μέτρα ασφαλείας κατά την περίοδο πραγματοποίησής τους.

 

Για μία ακόμη, δύσκολη υπό τις συνθήκες της πανδημίας χρονιά, οι Περιφερειακές και Ειδικές Περιφερειακές Υπηρεσίες της Γενικής Διεύθυνσης Αρχαιοτήτων και Πολιτιστικής Κληρονομιάς και το προσωπικό τους, συνεχίζουν τον επιτυχή θεσμό της Πανσελήνου του Αυγούστου. Σας προσκαλούμε όλους στους αρχαιολογικούς χώρους και τα μουσεία την ωραιότερη νύχτα του  ελληνικού καλοκαιριού, την Κυριακή 22 Αυγούστου.