MY KTEO

Παρασκευή 27 Αυγούστου 2021

Παγώνη: Έρχονται στα νοσοκομεία ολόκληρες οικογένειες με κορωνοϊό


Η μετάλλαξη «Δέλτα» είναι επικίνδυνη και επιθετική κάτι που πρέπει να κάνει όσους δεν έχουν εμβολιαστεί να το κάνουν άμεσα, σύμφωνα με την Ματίνα Παγώνη.

Την ανάγκη να προχωρήσει η διαδικασία των εμβολιασμών τόνισε η Πρόεδρος των Νοσοκομειακών Αθήνας και Πειραιά μιλώντας στην πρωινή εκπομπή του MEGA. Υποστήριξε ότι η μετάλλαξη «Δέλτα» έχει αλλάξει τα δεδομένα που γνωρίζαμε για την πανδημία.

Η κ. Παγώνη τόνισε ότι τα πράγματα θα είναι πολύ δύσκολα από τον Σεπτέμβριο και τον Οκτώβριο αν δεν εμβολιαστούμε. Μάλιστα, αποκάλυψε ότι πηγαίνουν στα νοσοκομεία ολόκληρες οικογένειες με κορωνοϊό, ενώ υπάρχουν και 13 μωρά που νοσηλεύονται με τον ιό.

«Να πάνε όλοι να εμβολιαστούν γιατί η μετάλλαξη Δέλτα είναι τόσο επιθετική και επικίνδυνη, που τα πράγματα από Σεπτέμβριο και Οκτώβριο θα είναι πολύ δύσκολα. Νομίζαμε ότι θα αντιμετωπίζαμε όπως τις υπόλοιπες. Κανένας μας δεν το περίμενε ότι θα είναι τόσο επιθετική η Δέλτα. Έρχονται ολόκληρες οικογένειες στα νοσοκομεία», ήταν τα λόγια της.

Αναμονή για την τρίτη δόση
Σχετικά με την τρίτη δόση του εμβολίου, η Ματίνα Παγώνη είπε ότι σε λίγες ημέρες η επιτροπή εμβολιασμών θα αποφασίσει τι θα γίνει και με τις άλλες ομάδες που θα χρειαστεί να κάνουν την επαναληπτική δόση.

Στη συνέχεια επιτέθηκε στην επιτροπή εμβολιασμών και υποστήριξε ότι έδωσε μια τυποποιημένη απάντηση στην επιστολή που έστειλαν σχετικά την τρίτη δόση. Αναφορικά με τον εμβολιασμό των υγειονομικών είπε: «Οι συνδικαλιστές ήταν οι πρώτοι και έκαναν και ημερίδα για τους εμβολιασμούς των νοσοκομειακών γιατρών, με επιστολές προς όλα τα νοσοκομεία και προσωπικές επαφές.

Πιστεύουμε στην καθολικότητα του εμβολιασμού, που μέσα συμπεριλαμβάνει την προσωπική υποχρέωση του καθενός που δουλεύει στα νοσοκομεία, να πάει να εμβολιαστεί».

Σύμφωνα με την κ. Παγώνη, αυξάνεται ο αριθμός των νοσοκομειακών γιατρών που εμβολιάζονται τις τελευταίες μέρες, ενώ έως τώρα το 94,75% αυτών είναι εμβολιασμένο.

«Έγιναν χειρουργεία από ανεμβολίαστους γιατρούς»
Η Ματίνα Παγώνη δέχτηκε ερωτήσεις για το αν έγιναν χειρουργεία από ανεμβολίαστους γιατρούς. Η Πρόεδρος παραδέχτηκε ότι έγιναν, αλλά ήταν ελάχιστα. «Πείτε και κανά καλό για τους νοσοκομειακούς γιατρούς οι οποίοι κράτησαν την ιστορία ενάμιση χρόνο. Και τώρα σε αυτούς τους γιατρούς έκοψαν τις άδειες; Είναι δυνατόν σε τμήματα να είναι 100% γιατροί εμβολιασμένοι και να μην μπορούν να πάρουν άδεια; Όλοι αυτοί ξεπέρασαν τους εαυτούς τους 18 μήνες. Άδικο για τους νοσοκομειακούς γιατρούς να έχουν εμβολιαστεί στο 94,75% και να έχουν εστιάσει σε αυτούς» κατέληξε.


iefimerida.gr/ellada/pagoni-erhontai-nosokomeia-oloklires-oikogeneies">Παγώνη: Έρχονται στα νοσοκομεία ολόκληρες οικογένειες με κορωνοϊό </a></p>