MY KTEO

Τρίτη 24 Αυγούστου 2021

Νέα μέτρα: Προβληματισμένοι οι φορείς της εστίασης - Ζητούμενο η βιωσιμότητα των επιχειρήσεων


Τι δηλώνουν παράγοντες του κλάδου της εστίασης για τα νέα μέτρα που θα ισχύσουν από 13 Σεπτέμβρη με στόχο να μπει «φρένο» στη διασπορά της μετάλλαξης «Δέλτα» μέσω ανεμβολίαστων πολιτών.

Τον προβληματισμό τους για τα νέα μέτρα που θα ισχύσουν στην εστίαση από 13 Σεπτεμβρίου εκφράζουν στο Newsbomb.gr θεσμικοί παράγοντες του κλάδου.

Σημειώνεται πως οι ανεμβολίαστοι δεν θα μπορούν να εισέρχονται στα καταστήματα εστίασης και ο έλεγχος θα γίνεται με ταυτοπροσωπία μέσω της ειδικής εφαρμογής Covid Free GR. Τα μέτρα τίθενται σε ισχύ από τις 13 Σεπτεμβρίου έως τις 31 Μαρτίου του 2022.

Ο πρόεδρος της ΓΣΕΒΕΕ, Γιώργος Καββαθάς κάνει λόγο για εργαλειοποίηση του κλάδου της εστίασης, ο οποίος χρησιμοποιείται ως μοχλός πίεσης. Όπως λέει, ο κλάδος της εστίασης έχει υποστεί τεράστια ζημία κατά τη διάρκεια της πανδημίας, σημειώνοντας παράλληλα πως το σημαντικότερο είναι η βιωσιμότητα των επιχειρήσεων.

«Όταν έχουμε έναν στους δύο ανεμβολίαστους, αυτό εκ των πραγμάτων δημιουργεί πρόβλημα στον κλάδο στο επίπεδο της δυναμικότητας που μπορεί να χάσει. Αυτό που βλέπουμε στους χώρους που είναι αποκλειστικά Covid Free, εκεί οι παρέες που είναι μεικτές αποχωρούν» είπε.

Σύμφωνα με τον πρόεδρο της Γενικής Συνομοσπονδίας Επαγγελματιών Βιοτεχνών και Εμπόρων «η λύση είναι τα μηχανήματα καθαρισμού του αέρα στους εσωτερικούς χώρους, που καταστρέφουν όλους τους ιούς σε ποσοστό σε ποσοστό 99%. Είχαμε να πει από την άνοιξη να βγει ένα πρόγραμμα χρηματοδότησης, όπως είχαμε ζητήσει ως Ομοσπονδία Εστιατόρων».

Ο πρόεδρος των εστιατόρων Αττικής, Γιάννης Δαβερώνης επισημαίνει στο Newsbomb.gr πως η λειτουργία των εσωτερικών χώρων μόνο με εμβολιασμένους θα δημιουργήσει οικονομικά προβλήματα στις επιχειρήσεις.

Σύμφωνα με τον ίδιο ο κλάδος ήταν από εκείνους που έβαλε «πλάτη» όλο το διάστημα της πανδημίας και θα έπρεπε να αντιμετωπίζεται με άλλο τρόπο, αφού συν τοις άλλοις συνεισφέρει σημαντικά στο ΑΕΠ της χώρας.

«Θα έπρεπε να εφαρμοστούν αυστηρά υγειονομικά πρωτόκολλα που θα επέτρεπαν να δουλέψουμε με το 100% του κόσμου. Δεν είναι δυνατόν να ανταπεξέλθουμε στις φορολογικές και ασφαλιστικές μας υποχρεώσεις όταν θα λειτουργούμε με το 50% των πελατών», υπογραμμίζει ο κ. Δαβερώνης.


Newsbomb.gr