MY KTEO

Δευτέρα 23 Αυγούστου 2021

Αντιπεριφερειάρχης Ευβοίας Γιώργος Κελαϊδίτης: Είναι ισχυρή η πιθανότητα η φωτιά να είναι αποτέλεσμα εμπρησμού


Ο αντιπεριφερειάρχης Ευβοίας Γιώργος Κελαϊδίτης  τόνισε στον ΣΚΑΪ πως είναι ισχυρή η πιθανότητα η φωτιά να είναι αποτέλεσμα εμπρησμού, λέγοντας ότι προβληματίζει το γεγονός ότι η φωτιά ξέσπασε τα ξημερώματα.  «Δεν ήταν η μονή που ξεσπά στην περιοχή τις τελευταίες μέρες, ενώ ξεσπούσαν εστίες της φωτιάς σε πολλά διαφορετικά σημεία» εξήγησε.

Ο κ. Κελαϊδίτης επισήμανε ότι η επέμβαση της πυροσβεστικής ήταν άμεση, ωστόσο τα Καναντέρ δεν μπόρεσαν να πετάξουν λήγω των πολύ ισχυρών άνεμων. Μπορούσαν να επιχειρήσουν μόνο τα ελικόπτερα. Σημείωσε πάντως ότι οι πυροσβεστικές δυνάμεις συνεχίζουν να επιχειρούν, δεν εφησυχάζουν.

Μιλώντας στον ΣΚΑΪ 100,3 ο δήμαρχος Καρύστου Λευτέρης Ραβιόλος σημείωσε ότι «φοβόμαστε αναζωπυρώσεις λόγω των ισχυρών άνεμων που πνέουν στην περιοχή». Όπως ανέφερε, οι αρχές θα ζητήσουν όσο το δυνατόν καλύτερη διερεύνηση της φωτιάς, επισημαίνοντας ότι δεν μπορεί να είναι εντελώς τυχαίο το γεγονός ότι ξέσπασαν 2 φωτιές στην ίδια περιοχή περίπου την ίδια ωρα.

«Η κατάσταση είναι ελεγχόμενη. Έχουν σβήσει όλες οι εστίες η κυκλοφορία των οχημάτων σταδιακά θα αποκαθίσταται» δήλωσε νωρίτερα στον ΣΚΑΪ ο αντιδήμαρχος Καρύστου Ιωάννης Γκεμίσης. 100% να επιστρέψουν στους οικισμούς οι κάτοικοι, είναι ασφαλείς διαβεβαίωσε. 

Τα μέτωπα στους οικισμούς έχουν αρχίσει να γίνονται πιο διαχειρίσιμα, διευκρίνισε μέσω του ΣΚΑΪ ο περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας Φάνης Σπανός. Έχουν υποστεί ζημιές σπίτια, αλλά δεν έχουν καταστραφεί ολοσχερώς διευκρίνισε ο κ. Σπανός.